Προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους

Προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσλήψεις συμβασιούχων με τετράμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρούν οι δήμοι σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ζητεί να διατηρείται ενήμερο για τον αριθμό των προσλήψεων οι οποίες, όπως τονίζεται, θα πρέπει να καταγράφονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου.

Ηδη, μέσω ΑΣΕΠ, έχουν προκηρυχθεί 196 θέσεις για τετράμηνες συμβάσεις σε δήμους της χώρας. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.000, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι κινούν διαδικασίες προσλήψεων. Τα αιτήματα αφορούν στη συντριπτική τους πλειονότητα, θέσεις νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, οικογενειακών βοηθών, οδηγών, υδρονομέων, ενώ θέσεις έχουν προκηρυχθεί στη ΔΕΥΑ, στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στον ΕΔΣΝΑ.

Στη σχετική εγκύκλιό του το ΥΠΕΣ επισημαίνει ότι οι συμβάσεις που συνάπτονται θα πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι τέσσερις μήνες, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ενήμερο «αναφορικά με τον αριθμό των προσληφθέντων». Επιπροσθέτως, «πέραν της παροχής των εν λόγω στοιχείων, το προσωπικό που συνάπτει σύμβαση με τον φορέα σας θα πρέπει αμελλητί να εισάγεται στην εφαρμογή του Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού ως πρόσληψη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Εν τω μεταξύ, παρατείνονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η πολιτεία κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες» και στην κατεύθυνση αυτή το ΥΠΕΣ επιχορηγεί όλες τις περιφέρειες με 12 εκατ. ευρώ για τη σίτιση απόρων, ενώ ήδη οι δήμοι που φιλοξενούν Ρομά έχουν χρηματοδοτηθεί με 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου ταυτόχρονα με την ενημέρωση αυτού του τμήματος του πληθυσμού, να υπάρξουν απολυμάνσεις για την προστασία όλων των πολιτών.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μείωση μισθών στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζομένους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά αυτή την περίοδο μείωση μισθών στο Δημόσιο και για τις συντάξεις».

Στον Δήμο Αθηναίων, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι απολυμάνσεις εκτός από τους δρόμους και τα νοσοκομεία, και σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Καθημερινά απολυμαίνονται περισσότερες από 750 στάσεις, ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν γίνει πάνω από 7.500 επιχειρήσεις σε στάσεις.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία για την επικοινωνιακή πολιτική των περιφερειών παρέχονται πάνω από 14 εκατ. ευρώ, περισσότερα, όπως επισημαίνεται, από αυτά που διατίθενται για την προμήθεια εξοπλισμού και τις προσλήψεις προσωπικού σε ΜΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή