Στήριξη μέτρων κυβέρνησης, ενίσχυση Ν.Δ.

Στήριξη μέτρων κυβέρνησης, ενίσχυση Ν.Δ.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντριπτική είναι η στήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η κυβέρνηση για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ η αμεσότητα των πρωτοβουλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενισχύσει σημαντικά τόσο το προφίλ του όσο και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είναι ενδεικτικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες την πανδημία, αλλά και το αίσθημα φόβου που υπάρχει.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν για τον κορωνοϊό μετά και τα κρούσματα στη χώρα μας, τα ποσοστά σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τις αρχές Μαρτίου. Το 78% των ερωτηθέντων απαντά ότι ανησυχεί πολύ (43%), ή αρκετά (35%). Ο αντίστοιχος δείκτης πριν από ένα μήνα ήταν στο 42%. Μέτρια δηλώνει πως ανησυχεί το 12% και λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου το 7%.

Για τα μέτρα έως τώρα της κυβέρνησης σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων το 86% εμφανίζεται ευχαριστημένο. Τα αξιολογούν σίγουρα θετικά το 64% του δείγματος και μάλλον θετικά το 22%. Μάλλον ή σίγουρα αρνητικά μόλις το 10%. Σε πολύ καλά επίπεδα κινείται και η συνολική αξιολόγηση του Μεγάρου Μαξίμου στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες στηρίζουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει. Σίγουρα θετικά τις βλέπει το 54% και μάλλον θετικά το 28%. Μάλλον αρνητικά τοποθετείται το 9% και σίγουρα αρνητικά το 5%. Είναι χαρακτηριστική η αποδοχή που υπάρχει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και από τα άλλα κόμματα, αφού το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τις αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά και αντίστοιχα τοποθετείται το 89% των πολιτών που με βάση την τελευταία εκλογική τους συμπεριφορά συμπεριλαμβάνονται στη δύναμη του ΚΙΝΑΛ.

Υποστηρικτικοί προς την κυβέρνηση, αλλά πιο σκεπτικοί εμφανίζονται οι ερωτηθέντες όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 67% απαντά ότι βλέπει σίγουρα ή μάλλον θετικά τις ρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί. Μάλλον αρνητικά τοποθετείται το 16% και σίγουρα αρνητικά το 13%.

Υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο πολιτικό βαρόμετρο η Νέα Δημοκρατία είναι ενισχυμένη στην πρόθεση ψήφου κατά 6 μονάδες φτάνοντας στο 45% με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 22% (μείον 3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση). Στο 5,5% κινείται το Κίνημα Αλλαγής (έναντι 6,5%), στο  5% το ΚΚΕ (σταθερό), στο 4,5% η Ελληνική Λύση (έναντι 5,5%), και στο 2,5% το ΜέΡΑ25 (σταθερό).

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 53% των ερωτηθέντων (έναντι 45% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), ενώ το 22% θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα (26% στην προηγούμενη μέτρηση). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή