Προς οριστική διακοπή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου κατέληξε η τηλεδιάσκεψη που έγινε στη Σούπερ Λίγκα, εν μέσω «θολού τοπίου» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού με θέμα τη λήψη απόφασης για το μέλλον πρωταθλήματος θα γίνει τότε, ενώ θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση. Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Ατρομήτου.

Αρχικά, οι 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας υποστήριξαν δύο δια-φορετικές προτάσεις. Η πρώτη ήταν υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, θεωρώντας ανέφικτη τη συνέχισή του. Η δεύτερη, που επικράτησε τελικά, ήταν να δοθεί παράταση αναστολής και να ληφθεί απόφαση στις 24 Απριλίου. Υπέρ της μη συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, που πρότεινε τη διακοπή του, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αγώνες κατάταξης, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική».

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ. Ο Μ. Γκαγκάτσης είπε: «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ. Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ». Με την ίδια πρόταση συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Αρης, ο Πανιώνιος, που υποστήριξε μετά του προέδρου του και ιατρού, Χρ. Δάρα, ότι «ιατρικά είναι αδύνατο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Μάιο, και ο Παναιτωλικός που ζήτησε αναδιάρθρωση ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες και να μην υποβιβαστεί φέτος κανείς.

Υπέρ της μη λήψης απόφασης, της συνέχισης της αναστολής και της εκ νέου συνεδρίασης στις 24 Απριλίου τάχθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Mηνάς Λυσάνδρου. Με την πρόταση συμφώνησαν η ΕΠΟ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας, ο Βόλος και η ΑΕΛ. Οι δύο τελευταίες ΠΑΕ τάχθηκαν κατά της αναδιάρθρωσης.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τάχθηκε υπέρ της λήψης «ομόφωνης απόφασης» και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλους Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από όλους ποιος είναι πρώτος, δεύτερος κ.λπ. Ούτε παύλες, ούτε άνω τελείες».

Τελικά, οι ομάδες που ήθελαν οριστική διακοπή «εδώ και τώρα» συμφώνησαν στην παράταση αναστολής, με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού να ζητεί η απόφαση να ληφθεί σε δύο εβδομάδες. Οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση. Και αυτό το θέμα θα απασχολήσει την «ομάδα εργασίας».

Η ανακοίνωση του συνεταιρισμού ανέφερε τα εξής: «Ομόφωνα το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020. Ομόφωνα, επίσης, αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, πριν από τις 24 Απριλίου. Παράλληλα, ομάδα εργασίας, που θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή