Ο Αστέριος Κουστούδης μαγειρεύει ομελέτα με σπαράγγια, ελιές και φέτα

Ο Αστέριος Κουστούδης μαγειρεύει ομελέτα με σπαράγγια, ελιές και φέτα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 20΄/ Χρόνος: 15΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αστέριος Κουστούδης μας ετοιμάζει ομελέτα με σπαράγγια και φέτα και σαλάτα με ψητά σπαράγγια, ελιές και ντοματίνια.

 *  Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο executive chef στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George.

Υλικά

  • 1/2 μάτσο σπαράγγια
  • 6 αυγά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, σε φέτες
  • 4-5 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, σε φιλέτα
  • 80 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 1/2 μάτσο σπαράγγια
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1/2 μάτσο φύλλα ρόκας, μικρά
  • 8 ντοματίνια σε φέτες
  • 3-4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος, σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σος: Σε ένα σκεύος χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Ομελέτα: Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μισά σπαράγγια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος). Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τις ελιές και σιγοψήνουμε μέχρι να δέσουν τα αυγά και να γίνει η ομελέτα.

Σαλάτα: Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα αλείφουμε καλά και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε ένα κομμάτι από την ομελέτα, μερικά από τα ψητά σπαράγγια και τη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας: Ημίξηρα αρωματικά κρασιά όπως Μοσχάτο, αφρώδη από Ντεμπίνα, Sauvignon.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή