Τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως κατέγραψαν οι ΗΠΑ

Τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως κατέγραψαν οι ΗΠΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε χθες Παρασκευή την νέα σύσταση της επίσημης υγειονομικής αρχής της χώρας προς όλους τους Αμερικανούς να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου όταν βγαίνουν έξω, για τον περιορισμό μετάδοσης του νέου κορονοϊού, τονίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν πρόκειται να φορέσει μία.

Η απόφαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), της εθνικής υγειονομικής αρχής της χώρας, είναι «μόνο μια σύσταση», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα είναι σε εθελοντική βάση», επέμεινε. «Προσωπικά, δεν θα φορέσω μια», είπε.

«Να κάθομαι στο Οβάλ Γραφείο (…) φορώντας μάσκα ενώ υποδέχομαι προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, βασιλιάδες, βασίλισσες… δεν ξέρω, δεν το βλέπω σε μένα», συνέχισε.

Το CDC επιμένει ιδιαίτερα στην ανάγκη κάλυψης του προσώπου κατά τη διάρκεια αγορών, όταν οι συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση είναι πιο δύσκολο να τηρηθούν.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε την Πέμπτη παρόμοιες συστάσεις για τους κατοίκους της πόλης του, η οποία πλέον μετρά περισσότερα θύματα από τον Covid-19, από όσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το CDC και αναδεικνύει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στην Σιγκαπούρη από ασυμπτωματικούς φορείς. Η μελέτη δείχνει ότι η μετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω της απλής αναπνοής, μέσω του αέρα.

Πρόκειται για μεταστροφή της στάσης των αρχών, που μέχρι σήμερα, βασιζόμενες στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του CDC, υποστήριζαν ότι η χρήση μάσκας δεν είναι αναγκαία, εκτός της περίπτωσης παρουσίας συμπτωμάτων της νόσου.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή