Θραύση κάνουν παζλ και επιτραπέζια εν μέσω καραντίνας

Θραύση κάνουν παζλ και επιτραπέζια εν μέσω καραντίνας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλείς και φθηνές δραστηριότητες για ψυχαγωγία αναζητούν όσοι βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι. Σίγουρα, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί καταφεύγουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, γεγονός που φαίνεται από την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε παιχνίδια που μόλις κυκλοφόρησαν. Παράλληλα, όμως, πολλοί και ανεξαρτήτως ηλικίας αγοράζουν παζλ ή στρέφονται στα διαχρονικά επιτραπέζια.

Οι αγοραστές φαίνεται πως δείχνουν μια προτίμηση στα παραδοσιακά επιτραπέζια, όπως η Monopoly, το Cluedo, το Uno ή το Scrabble. Παράλληλα, αυξάνονται οι πωλήσεις και στα τουβλάκια της Lego. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι πωλήσεις της Lego συγκεκριμένα στη Βρετανία, οι καταναλωτές αγοράζουν πιο σύνθετα κομμάτια, όπως το σετ της Lego, με το οποίο χτίζει κανείς ένα αυτοκίνητο Bugatti ή ένα Land Rover Defender από τουβλάκια. Οπως σχολίασε στην Guardian ο Φεντερίκ Τατ της βρετανικής NPD, που ερευνά τις τάσεις στην αγοράς, βλέποντας την πολυπλοκότητα και την τιμή αυτών των παιχνιδιών μπορεί κανείς να καταλάβει ότι κατά κύριο λόγο οι αγοραστές είναι ενήλικες. Σημειώνεται ότι το σετ της Bugatti από τη Lego μπορεί να φτάσει τα 264 ευρώ.

Επιπλέον, στο γνωστό πολυκατάστημα της Βρετανίας John Lewis, οι πωλήσεις παζλ την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν αυτές της περιόδου των Χριστουγέννων, μια εποχή κατά την οποία τα παζλ είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Επίσης, η γνωστή αμερικανική εταιρεία παζλ White Mountain Puzzles σταμάτησε αυτή την εβδομάδα να δέχεται νέες παραγγελίες και ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις κατά δύο εβδομάδες, διότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το ύψος της ζήτησης. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες από την ιστοσελίδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10 έως 20 φορές τις τελευταίες εβδομάδες

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις παζλ της εταιρείας παιχνιδιών Ravensburger έχουν αυξηθεί κατά 370% τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Β. Αμερική. Οπως δήλωσε στο Bloomberg υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, η εταιρεία πωλούσε στη Β. Αμερική επτά παζλ ανά λεπτό το 2019, ενώ τώρα φτάνει τα 20 παζλ ανά λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί καταναλωτές επιλέγουν τα μεγάλα παζλ με 5.000 κομμάτια.

Αλλοι διαλέγουν εναλλακτική οδό και τυπώνουν τις φωτογραφίες τους σε παζλ. Οπως δήλωσε στο Bloomberg η εταιρεία Collage.com, η οποία παρέχει αυτές της υπηρεσίες, η ζήτηση για εκτύπωση φωτογραφιών σε παζλ έχει εξαπλασιαστεί από τα μέσα Μαρτίου. «Πολλοί πελάτες στέλνουν σε ολόκληρη τη χώρα παζλ με φωτογραφίες από εγγόνια ή κατοικίδια ή οικογένεια. Είναι ένας τρόπος να μένουν κοντά, δίνοντας παράλληλα στους παππούδες τους ένα λόγο να μείνουν μέσα», δήλωσε στο Bloomberg στέλεχος της Collage.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή