Το Βέλγιο άρχισε πόλεμο με UEFA

Το Βέλγιο άρχισε πόλεμο με UEFA

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαρακώματα με την UEFA βρίσκεται από χθες η βελγική λίγκα. Η Jupiler League δεν ακολούθησε την κεντρική οδηγία για αναμονή και υπομονή σχετικά με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την επανέναρξη (όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες) ή όχι των πρωταθλημάτων και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή που κατέβασε τα ρολά ανακοινώνοντας την οριστική διακοπή, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, με δεδομένο ότι απέμεναν 11 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (μία κανονικής διάρκειας και δέκα των πλέι οφ), ανέδειξε ως πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ η οποία έχει διαφορά 15 βαθμών.

Η κίνηση αυτή δεν ήχησε καλά στα αυτιά των ανθρώπων της UEFA, η οποία αντέδρασε άμεσα και με επιστολή της εξέφρασε την πίστη ότι το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες θα επιστρέψει, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν κανονικά οι εγχώριες διοργανώσεις, ενώ ουσιαστικά προειδοποίησε τους Βέλγους ότι ο πρόωρος τερματισμός θέτει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, κάτι που μπορεί να αποκλείσει τις ομάδες τους από την κατάρτιση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν.

«Απειλή» που δεν φαίνεται πάντως μέχρι στιγμής (καθώς αναμένεται και η επικύρωση της απόφασης από τη γενική συνέλευση στις 15/4) να πτοεί την Jupiler League, η οποία απάντησε τονίζοντας ότι αν και σέβεται την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία, για χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των ομάδων της Premier League, της Championship, των εκπροσώπων της Λίγκας, αλλά και των παικτών, όπου αναμενόταν να δοθεί παράταση στην αναστολή των πρωταθλημάτων και μετά τις 30/4, ενώ θα έπεφτε στο τραπέζι και η πρόταση για τη μείωση των συμβολαίων προπονητών και ποδοσφαιριστών, καθώς στο Νησί έχει ανοίξει ένας αρκετά μεγάλος διάλογος έπειτα από την απόφαση ορισμένων συλλόγων να περικόψουν μισθούς υπαλλήλων, αλλά όχι των παικτών τους.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή