Εκτάκτως

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο τραγούδι έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια κυκλοφόρησαν οι «γερόλυκοι» (ή «δεινόσαυροι» αν προτιμάτε) του κλασικού ροκ, Lynyrd Skynyrd (φωτ.). Το κομμάτι, μια γλυκόπικρη μπαλάντα στο σύνηθες ύφος του συγκροτήματος, έχει τον τίτλο «Last of the street survivors», αποτελώντας έτσι λογοπαίγνιο με το άλμπουμ «Street Survivors» των Αμερικανών, που περιείχε σουξέ όπως «That smell» και κυκλοφόρησε το 1977, λίγες μέρες προτού τρία μέλη της μπάντας χάσουν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα. Τέτοιες στιγμές, δυσάρεστες ή ευχάριστες, μνημονεύουν οι στίχοι του καινούργιου τραγουδιού, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν για μία εβδομάδα: https://smarturl.it/Skynyrd-Last_Of.

Oύτε ο τζαζίστας Πέτρος Κλαμπάνης κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Το ότι είμαστε κλεισμένοι σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί. «Με τους συνεργάτες μου, αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε ο καθένας από το σπίτι του (o Bodek από το Βερολίνο, ο Kristjan από το Ταλίν και εγώ από την Αθήνα) μια διαφορετική εκδοχή του “No Becomes Yes”, που περιλαμβάνεται στον πρόσφατο δίσκο μας “Irrationalities”», μας λέει ο γνωστός μουσικός. Αλλά επειδή τα τραγούδια μιλάνε πάντα καλύτερα, θα το ακούσετε εδώ: bit.ly/NBYpreviewonly.

Σε αναστολή συμβάσεων προχωράει ο κολοσσός της Ντίσνεϊ, ξεκινώντας από τους εργαζομένους στα πάρκα της εταιρείας που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Σε μια εσωτερική ενημέρωση η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε την απόφασή της, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 18 Απριλίου. Για το διάστημα που θα ισχύσει η αναστολή, η εταιρεία θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πόσοι από τους περίπου 177.000 υπαλλήλους των πάρκων, σε σύνολο 223.000 υπαλλήλων, θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στον αριθμό ρεκόρ των 6,6 εκατομμυρίων ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή