Ολυμπιονίκης στη μάχη κατά του Covid-19

Ολυμπιονίκης στη μάχη κατά του Covid-19

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 να μετατίθενται για το 2021, ο Σαούλ Κραβιότο άφησε το κουπί, έβγαλε τη φόρμα, και φόρεσε τη στολή του αστυνομικού με στόχο να βοηθήσει τους συμπατριώτες του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Και ο Σαούλ Κραβιότο Ριβέγο αποτελεί είδωλο για τον αθλητισμό της Ισπανίας καθώς έχει κατακτήσει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, και επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κάνοε καγιάκ.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το χειροκρότημα για όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη μάχη», έγραφε πριν από λίγες ημέρες ο Σαούλ Κραβιότο σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, και γρήγορα έγινε ένας από αυτούς που οι Ισπανοί χειροκροτούν από τα μπαλκόνια του.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ο Σαούλ Κραβιότο ζήτησε να επανενταχθεί στην αστυνομία όπου ανήκει προκειμένου να βοηθήσει τους συμπατριώτες του. Ο 35χρονος Ολυμπιονίκης και πατέρας ενός κοριτσιού, παρόλο που είχε άδεια από την υπηρεσία του, με δική του πρωτοβουλία επέστρεψε, φόρεσε τη μάσκα του, και καθημερινά είναι στους δρόμους, δίπλα στους άλλους αστυνομικούς.

Ο Σαούλ Καβιότο ήταν από τους πρώτους αθλητές που στήριξαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. «Με δεδομένη την κατάσταση την οποία βιώνει ο πλανήτης, η απόφαση είναι σωστή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται σε δεύτερο ή τέταρτο επίπεδο. Μένουμε σπίτι γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός», είχε δηλώσει.

Η απόφαση του Κραβιότο να επανενταχθεί στην αστυνομία για να βοηθήσει αποτέλεσε για την Ισπανία ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Δεν είναι τυχαίο το πρωτοσέλιδο της «Αs» που τονίζει «Κάτω από αυτή τη μάσκα βρίσκεται ένας ήρωας Ολυμπιονίκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή