Η Ευρώπη η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία – Περισσότεροι από 45.000 θάνατοι

Η Ευρώπη η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία – Περισσότεροι από 45.000 θάνατοι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών το βράδυ του Σαββάτου.

Με συνολικά 46.033 θανάτους (για 627.203 επίσημα δηλωμένα κρούσματα), η Ευρώπη είναι η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία του Covid-19.

Μάλιστα, η Ιταλία (15.362) και η Ισπανία (11.744) είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο.

Η Γαλλία έχει 7.560 θανάτους στο έδαφός της, η Βρετανία έχει 4.313.

Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνολικά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου παγκοσμίως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο 60.457 ανθρώπων.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), όπου η επιδημία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου, καταμετρά συνολικά 81.639 κρούσματα (19 νεά μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου), 3.326 θανάτους (4 νέοι) και 76.755 ιαθέντες.

Σε αριθμό κρουσμάτων, οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα με 278.458 επιβεβαιωμένα κρούσματα (7.159 νεκρούς και 9.772 ιαθέντες).

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή