Βασίλης Κικίλιας στην «Κ»: Κερδίζουμε χρόνο, ανοίγουμε ΜΕΘ

Βασίλης Κικίλιας στην «Κ»: Κερδίζουμε χρόνο, ανοίγουμε ΜΕΘ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην νοσήσουμε όλοι μαζί. Να κερδίσουμε χρόνο. Και στον χρόνο αυτό να ενισχύεται το λαβωμένο μετά μία δεκαετία δημοσιονομικών περιορισμών ΕΣΥ. Αυτό το στοίχημα φαίνεται να κερδίζει μέρα τη μέρα η χώρα μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί αδιαλείπτως η προσπάθεια όλων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού των συναθροίσεων. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με δήλωσή του στην «Κ», εκπέμπει μήνυμα στήριξης στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στο λοιπό προσωπικό, «που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και νικούν τον φόβο», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια ανάπτυξης του μέγιστου αριθμού κλινών εντατικής, όπου και διαδραματίζεται η πιο σκληρή μάχη με τον COVID-19. Ενδεικτικό της προσπάθειας είναι ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν προστεθεί στις ΜΕΘ του ΕΣΥ 40 κλίνες.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

«Για να νικήσουμε τον κορωνοϊό απαιτείται σωματική αποστασιοποίηση, όχι κοινωνική. Την κοινωνικότητά μας δεν πρέπει να τη χάσουμε. Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Και όλοι μαζί στηρίζουμε τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και νικούν τον φόβο. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε και να προστατεύουμε τον πληθυσμό της χώρας», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Κικίλιας και τονίζει πως «υποσχεθήκαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αναπτύξουμε τον μέγιστο αριθμό μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Αυτή την εβδομάδα προσθέσαμε 40 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ του ΕΣΥ, φθάνοντας έτσι συνολικά τις 910. Και προχωράμε καθημερινά στη λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με τη βοήθεια των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ».

Από το σύνολο των διαθέσιμων στο ΕΣΥ κλινών ΜΕΘ, οι 247 έχουν «δεσμευθεί» αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των δεσμευμένων για ασθενείς με COVID-19 κλινών εντατικής θα φτάσει τις 400, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός αυτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή