Τα αγαπημένα μας μέρη στη Γη

Τα αγαπημένα μας μέρη στη Γη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρα από οτιδήποτε άλλο, η πανδημία μάς κάνει να συνειδητοποιούμε ότι η δυνατότητα να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά ένα προνόμιο, το οποίο μέχρι νεωτέρας θα στερηθούμε. Η συζήτηση για την επόμενη μέρα του τουρισμού έχει ξεκινήσει, αν και κάπως χαμηλόφωνα – άπαντες οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν αναγνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή προέχει η άμυνα απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Ορισμένοι διακρίνουν στη μακρινή άκρη του τούνελ το φως μιας νέας αναγέννησης, που θα δώσει τέλος στην εξάρτηση από τα μαζικά online πρακτορεία, θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την προσωπική ποιοτική φιλοξενία και τον τουρισμό «ανθρώπινης κλίμακας», θα αναδείξει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, το καλό της τοπικής κοινωνίας και, βεβαίως, τον απόλυτο σεβασμό στον χρόνο και στο χρήμα του επισκέπτη – ταξιδιώτη – πελάτη τους.

Έτσι κι αλλιώς, το 2020 θεωρούνταν από τους ειδικούς μια χρονιά «αφύπνισης» στον τουρισμό. Η Amadeus το είχε ανακηρύξει το έτος του «ενσυνείδητου ταξιδιώτη», ορμώμενη από το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων που λαμβάνουν υπόψη τους τον παράγοντα της βιωσιμότητας πριν επιλέξουν το πού και πώς θα ταξιδέψουν. Αντανακλώντας τάσεις που ήδη καταγράφονται στον χώρο της κατανάλωσης και της διατροφής, η «γενιά του εμείς» επιλέγει brands και επιχειρήσεις που συνεισφέρουν σε κοινωφελείς σκοπούς και δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη.

Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες – μπορεί και τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, ανοίγουμε το δικό μας παράθυρο στην αισιοδοξία. Γράφουμε –τόσο στο έντυπο όσο και στην ιστοσελίδα μας, kathimerini.gr/travel για τους δικούς μας προορισμούς της «επόμενης μέρας» και σας προσκαλούμε να γράψετε κι εσείς για τους δικούς σας, προκειμένου να τους δημοσιεύσουμε.

Στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Ας γίνει η τωρινή δοκιμασία η αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή