Ποια κρουαζιερόπλοια εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά και οι εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα

Ποια κρουαζιερόπλοια εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά και οι εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετά κρουαζιερόπλοια που ολοκληρώνουν εκτάκτως τα χειμερινά τους προγράμματα σε περιοχές του νοτίου ημισφαιρίου επιστρέφουν στην Ευρώπη. Καθώς εισέρχονται στη Μεσόγειο βρίσκονται αντιμέτωπα με τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν επιβάλλει αρκετές χώρες με συνέπεια να μην μπορούν να καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό και να περιπλανώνται στη θάλασσα μέχρι να βρεθεί λιμάνι που θα τους επιτρέψει να προσδέσουν και οι επιβάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σημειώνουν κύκλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

«Ο Πειραιάς το διάστημα αυτό έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αρκετά από αυτά τα κρουαζιερόπλοια επιτρέποντας τους τον ανεφοδιασμό και μόνο αυτό ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους» εξηγούν οι ίδιες πηγές .

Τα Celebration Constellation, Seabourn Ovation, Jewel of the Seas, Costa Fortuna, Aida Bella είναι μερικά από αυτά ενώ θα ακολουθήσουν το Mein Schiff 6, το Mein Schiff 5 και το Aidablu ενώ εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η πολιτική για τα ακτοπλοϊκά

Ο ΟΛΠ ανακοίνωσε επίσης ότι «στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, εξέτασε με θετικό πνεύμα το αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και αποφάσισε την παράταση της διάρκειας των χαρακτηρισμένων προσωρινών επισκευαστικών θέσεων και των μειωμένων χρεώσεων που αυτές συνεπάγονται για τα πλοία της ακτοπλοΐας στο επιβατικό λιμένα Πειραιά, μέχρι τις 30 Απριλίου 2020».

Η συγκεκριμένη κίνηση λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες στοχεύει στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της επιδημίας και στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων μερών, προσθετει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή