Αθλητισμός με το… ποντίκι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία οθόνη υπολογιστή, ένα ποντίκι, και αθλητισμός σε… εικονική πραγματικότητα. Ο νέος κορωνοϊός έβαλε «λουκέτο» στις αθλητικές διοργανώσεις, έκλεισε τους ανθρώπους στα σπίτια, και το διαδίκτυο ενώνει, περισσότερο από ποτέ, τους… ελεύθερους πολιορκημένους. Κάποιες αθλητικές ομοσπονδίες δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, και εξέλιξαν τα Esports των αθλημάτων τους. Ανάμεσα σε αυτές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.    

Μπορεί το κύμα να μη χτυπάει το πρόσωπο του αγωνιζόμενου, αλλά οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί ανάλογη αδρεναλίνη μέσα από τις ιστιοδρομίες εικονικής πραγματικότητας.

Η World Sailing σε συνεργασία με τη Virtual Regatta δίνουν την ευκαιρία στους φίλους της ιστιοπλοΐας να πάρουν μέρος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη ο εικονικός αγώνας της φημισμένης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης «Πριγκίπισσα Σοφία» ενώ από τις 11 έως τις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου της Γένοβας, φυσικά όλοι αυτοί μέσα από τις οθόνες του υπολογιστή. Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, η εβδομάδα του Κιέλου κ.ά.

Οι eSailors αγωνίζονται με σκάφη των ολυμπιακών κατηγοριών (49er, Nacra 17) ενώ οι αγώνες είναι φτιαγμένοι στα πρότυπα των κανονικών. Έτσι, υπάρχουν οι προκριματικές κούρσες, οι κούρσες των μεταλλίων κλπ.

Οι νικητές από κάθε διοργάνωση θα προκριθούν στα αντίστοιχα πλέι οφ από τα οποία θα αναδειχθεί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα εικονικής πραγματικότητας. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ενδιαφέρον καθημερινά αυξάνεται κατακόρυφα. Στις αρχές του 2020 το eSailing είχε προσελκύσει, περίπου, 5.000 χρήστες. Αυτή την εβδομάδα οι χρήστες έφτασαν τους 25.000. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας φιλοδοξεί μέσα από αυτό το εγχείρημα να μεγαλώσει το κοινό του αθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή