Βρετανία: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει μεταφερθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή νοσηλεύεται σε νοσοκομείου του Λονδίνου, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. 

Σε ανακοίνωσή της, η Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι τα συμπτώματα του Τζόνσον επιδεινώθηκαν, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ζητήσει  από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαθιστά «όταν αυτό είναι απαραίτητο».

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και μετά από σχετική καθοδήγηση του ιατρικού του επιτελείου, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τονίζεται και προστίθεται: «Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του».

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ράαμπ

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του.

Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Το tweet του Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Τζόνσον, εν μέσω δημοσιευμάτων για επιδείνωση της υγείας του, είχε στείλει μήνυμα μέσω Twitter από το νοσοκομείο, σε καθησυχαστικούς τόνους.

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας, καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορωνοϊού», είχε γράψει σημειώνοντας: «Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε τους πάντες ασφαλείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή