Ιρλανδία: Ενας πρωθυπουργός στο τηλεφωνικό κέντρο

Ιρλανδία: Ενας πρωθυπουργός στο τηλεφωνικό κέντρο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΥΒΛΙΝΟ. Οι ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού που τηλεφωνούν στην ειδική γραμμή επικοινωνίας στην Ιρλανδία ενδέχεται, από εδώ και στο εξής, να ακούσουν μια γνώριμη φωνή. Τη φωνή του πρωθυπουργού Λίο Βάραντκαρ, ο οποίος αποφάσισε να υπακούσει στην έκκληση που ο ίδιος απηύθυνε στο εφεδρικό υγειονομικό προσωπικό της χώρας για επάνοδο στην ενεργό δράση.

Ο Βάραντκαρ, που εργαζόταν ως γιατρός επί επτά χρόνια και διεγράφη από τον ιατρικό σύλλογο το 2013 προκειμένου να εισέλθει στην πολιτική, επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στο επάγγελμα. Υπηρετώντας στο τηλεφωνικό κέντρο μία φορά την εβδομάδα, ο στόχος του είναι να απελευθερώσει προσωπικό για τις ανάγκες της πρώτης γραμμής, αλλά και να δείξει ότι πράττει αυτά που ο ίδιος κηρύσσει. Μέχρι στιγμής, 50.000 Ιρλανδοί υγειονομικοί, που για διάφορους λόγους δεν βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία, έχουν συνταχθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου.

Ο Βάραντκαρ είναι γιος γιατρού και νοσηλεύτριας, ενώ ο σύντροφός του και πολλά μέλη της οικογένειάς του εργάζονται στον τομέα της Υγείας.

Στην Ιρλανδία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 158 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ η φροντίδα των υγειονομικών αρχών είναι να αυξηθεί δραστικά ο αριθμός των τεστ, καθώς τα 1.500 τεστ ημερησίως, που γίνονταν έως τώρα, δεν θεωρούνται επαρκή. Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εξασφάλισαν αρκετά αντιδραστήρια, ώστε σύντομα να διενεργούνται 4.500 τεστ ημερησίως. 

Εν τω μεταξύ, στη Σκωτία η αρχίατρος Κάθριν Κάλντεργουντ ανακοίνωσε χθες την παραίτησή της, ζητώντας συγγνώμη για το γεγονός ότι, ενώ ζητούσε από όλους να παραμείνουν στα σπίτια τους, πέρασε δύο Σαββατοκύριακα με την οικογένειά της στο εξοχικό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή