ΑΤΖΕΝΤΑ

Ακύρωση της έκθεσης «TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου»

Είδωλο (Idole) 1962 Μπρούντζος 36,5 × 6,3 × 6,3 εκ. Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες φωτογραφία © Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ξένη δημοσίευση

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοινώνει ότι, λόγω των συνθηκών, ακυρώνει την έκθεση TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, μια συμπαραγωγή του Μουσείου με την Tate Modern και το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, που θα εγκαινιαζόταν στις 20 Μαϊου με διάρκεια έως 25 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: 

«Είναι η πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια  που ως Πρόεδρος του Μουσείου αναγκάζομαι  να ακυρώσω μία έκθεση. Κάτω από τις πρωτοφανείς στιγμές που ζει ο πλανήτης μας και παρά τις προετοιμασίες και τον κόπο όλων των συνεργατών μας, ήταν χρέος και υποχρέωσή μας η έγκαιρη και άμεση αυτή απόφαση. 

 Η συγκεκριμένη έκθεση ταξιδεύει από τον Ιούλιο του 2019  έχοντας ξεκινήσει από την Tate Modern και τώρα βρίσκεται στην Ισπανία, μία από τις χώρες που πλήττεται δραματικά. Αυτές τις μέρες θα ξεκινούσε η διαδικασία αποστολής των έργων στην Ελλάδα όπου η έκθεση θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Οκτωβρίου 2020 με την επιστροφή των έργων στους δανειστές τoυς.

Παράλληλα το Μουσείο έχει προχωρήσει  στον προγραμματισμό και στην οργάνωση  μιας  σειράς άλλων εκθέσεων μετά από την ημερομηνία αυτή.

 Ως εκ τούτου, οι πρωτόγνωρες και απροσδόκητες περιστάσεις μας αναγκάζουν να ακυρώσουμε την έκθεση, θέτοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των εθελοντών, των επισκεπτών μας και των Φίλων του Μουσείου. Με γνώμονα την προστασία όλων, η στρατηγική μας το επόμενο διάστημα θα είναι να αναπτύξουμε πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που θα εμπλουτίζονται σε τακτική βάση. 

Ανυπομονώ να βρεθούμε από κοντά στην επόμενη έκθεσή μας το Φθινόπωρο..Προς το παρόν μένουμε σπίτι. Να είστε καλά!»

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ