Aποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Aποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίζεται μετά από 17 μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου που κρατήθηκε για μήνες για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Το δικαστικό συμβούλιο (Πλημμελειοδικών Αθηνών) είχε δεχθεί την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, αλλά αυτή δεν είχε πραγματοποιηθεί, διότι σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δεν υπήρχαν τα 150 χιλιάδες ευρώ που είχαν επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μαζί και με άλλους περιοριστικούς όρους.

Τελικά η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού πραγματοποιείται σήμερα καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε το αίτημα του να καταβληθούν τα χρήματα ως την 1η Ιουλίου.

Πέραν της χρηματικής εγγύησης, στον πρώην υπουργό έχουν επιβληθεί κι άλλοι περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως ο ίδιος από την έναρξη της δικαστικής του περιπέτειας υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και το κατηγορητήριο σε βάρος του αποτελούσε «νομική κατασκευή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή