Healthy κι όποιος αντέξει

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοκτέιλ για να διατηρηθούμε σε φόρμα τις ημέρες της καραντίνας.

Ένας δύσκολος Απρίλης μόλις ξεκίνησε, ο δυσκολότερος της ζωής μας. Αυτό όμως το ξέρουμε όλοι και δεν έχει νόημα να αναμασάμε τις ίδιες και τις ίδιες σκέψεις, που δεν διακατέχονται από τη συνηθισμένη μας αισιοδοξία. Ας δούμε τον Απρίλη από άλλη σκοπιά λοιπόν. Σε έναν, σε δύο το πολύ μήνες, πού θα πάει, θα περάσει η λαίλαπα και το καλοκαίρι θα είναι εδώ, ζεστό, λαχταριστό, γοητευτικό περισσότερο από ποτέ. Ακούω τα σχόλια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι εξαιτίας της κλεισούρας παίρνουμε κιλά, και προσυπογράφω. Τι λέτε να τα χάσουμε μέχρι το καλοκαίρι; Δίαιτες; Όχι, εγώ δεν ξέρω από αυτά! Εγώ έχω να σας κάνω μερικές προτάσεις, για να σταματήσουμε το τσιμπολόγημα, να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Πώς; Με υγιεινά κοκτέιλ! Το δοκίμασα πέρυσι το καλοκαίρι, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Νόστιμα και θρεπτικά κοκτέιλ που, εκτός από τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, βοηθούν παράλληλα να αποτοξινωθούμε και να χάσουμε μερικά κιλά (γιατί χορταίνουν), χωρίς βέβαια να χάσουμε το στιλ μας!

Ξεκινάμε την ημέρα μας με το πολυβιταμινούχο ACE (που δανείζεται το όνομά του από τις βιταμίνες που περιέχει Α, C, E): βάλτε ένα πορτοκάλι, μισό λεμόνι και δύο καρότα στον αποχυμωτή και ανακατέψτε τους χυμούς με μερικά παγάκια.

Στη διάρκεια της ημέρας, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το «Νούμερο 36». Εντάξει, δεν λέω ότι θα φτάσουμε και μέχρι εκεί! Ένα υπέροχο πραγματικά κοκτέιλ με 37 μόλις θερμίδες, αλλά πλούσιο σε βιταμίνες και χορταστικό. Βάζουμε στον αποχυμωτή μία ντομάτα, μία καλή χούφτα φύλλα μαϊντανού, μισό αγγούρι και χυμό μισού λεμονιού. Το πίνουμε παγωμένο. Είναι απολαυστικό! Όπως απολαυστικό είναι και το κοκτέιλ «Καρ-λ-ότα»: από τέσσερις μεζούρες χυμό σέλερι, μήλου και καρότου και μισή μεζούρα χυμό λεμονιού. Χτυπάμε καλά στο σέικερ με πάγο και πασπαλίζουμε με λεπτοκομμένο μαϊντανό.

Οι απογευματινές ώρες, πριν από το δείπνο, είναι οι ώρες της «κόκκινης πορτοκαλάδας», με 12 μέρη χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο, 8 μέρη χυμό κερασιού και 1 μέρος χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ και σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι του κοκτέιλ. Τελευταίο κράτησα το αγαπημένο μου! Πέντε σφηνάκια χυμό μήλου και 5 χυμό ανανά, 100 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες. Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ με παγάκια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κόκκινο ομοιογενές μείγμα. Στα δύο τελευταία κοκτέιλ, αφού έχουμε πια φτάσει στο τέλος της ημέρας, κάντε την τσαχπινιά, αν θέλετε, και προσθέστε ένα σφηνάκι βότκα στην Κόκκινη Πορτοκαλάδα κι ένα λευκό ρούμι στον ανανά με μήλο. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή