Αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του Στ. Πέτσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τα κονδύλια στα ΜΜΕ

Αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του Στ. Πέτσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τα κονδύλια στα ΜΜΕ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την ακρόαση του υπουργού  Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για ζητήματα σχετικά με την διάθεση κονδυλίων προς τα ΜΜΕ, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της εν λόγω Επιτροπής Σία Αναγνωστοπούλου, Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Σπ. Λάππας και Αθ. Παπαχριστόπουλος.

Οι πέντε βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι πρέπει «να γίνει η απολύτως αναγκαία συζήτηση, όπως κρίνουμε, για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του ελληνικού λαού δια όλων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση μέσω της σχετικής διαδικασίας για την ακρόαση των υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων, να απαιτήσουμε κατ’ ελάχιστον την απολύτως διαφανή διαχείριση και τη διαμόρφωση όρων συναντίληψης για τον τρόπο χρηματοδότησης των Μέσων που είναι μία διαδικασία αναγκαία και ανεξάρτητη, κατά τη γνώμη μας, από την Επικοινωνία και Ενημέρωση του λαού μας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Εντέλει επικαλούμαστε και τη δεδομένη ευαισθησία σας, όπως θα έπρεπε να ισχύει και για όλο το πολιτικό σύστημα για το ευρύτερο διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων των Μέσων με τις Κυβερνήσεις και τα Κόμματα ως κορυφαίο ζήτημα Δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή