Τίμησε τους λειτουργούς Υγείας η κ. Σακελλαροπούλου

Τίμησε τους λειτουργούς Υγείας η κ. Σακελλαροπούλου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει δείξει αρκετές φορές το ενδιαφέρον της για τους λειτουργούς της Υγείας. Χθες, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με ένα βίντεο 68 δευτερολέπτων που ανήρτησε στο Facebook και στο Twitter. Πρόκειται για μια παραγωγή του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο οποίο δεν μιλάει η ίδια η Πρόεδρος, αλλά εμφανίζονται φωτογραφίες λειτουργών Υγείας που εργάζονται στην «πρώτη γραμμή». Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μία δήλωση. «Η υγεία είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο στηρίζονται τα όνειρά μας», λέει η Παναγιώτα Μουζακίτη, ιατρός σε νοσοκομείο της Πάρμας στην Ιταλία. «Με σύνεση και συνέπεια, αγωνιζόμαστε για το πολυτιμότερο αγαθό όλων, την υγεία» γράφει ο Αναστάσιος Χρυσοχόου, καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. «Το μεγαλύτερο δώρο είναι η υγεία, αυτή είναι ο πραγματικός πλούτος», είναι το μήνυμα της Γεωργίας Χατζοπούλου, νοσηλεύτριας ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό». «Υγεία, το πολυτιμότερο και αναντικατάστατο αγαθό στη ζωή των ανθρώπων», λέει η τραυματιοφορέας στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Μαρία Λαμπρέλλη. Ο Χρήστος Κυρατσούς, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία Regeneron στις ΗΠΑ γράφει: «Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής». Τέλος, ο Χάρης Γερεμτζές, εθελοντής στην ομάδα COVID-19 Response λέει: «Η υγεία για μένα είναι δημόσιο αγαθό και ένας σκοπός που με εμπνέει να ερευνώ δημιουργώντας λύσεις για το κοινό καλό».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνόδευσε την ανάρτηση του video με το εξής μήνυμα: «Αφιερώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις Ελληνίδες και τους Ελληνες επιστήμονες, ερευνητές, γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού εντός και εκτός Ελλάδας. Νιώθουμε υπερήφανοι και τους ευχαριστούμε». Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η κ. Σακελλαροπούλου έχει εκφράσει την επιθυμία της να βρεθεί και η ίδια στην «πρώτη γραμμή», δηλαδή να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να στηρίξει με την παρουσία της τους ασθενείς και τους λειτουργούς της Υγείας. Ωστόσο, έχει αποδεχθεί τις αρνητικές εισηγήσεις καθηγητών ιατρικής που συνιστούν σε όλους όσοι δεν νοσούν να αποφύγουν τα νοσοκομεία. Υπό τις συνθήκες αυτές τηρεί τη συμβουλή για «κοινωνική απόσταση» και γι’ αυτό άλλωστε σήμερα στις 11 π.μ. θα ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της κρίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή