Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως και να το κάνουμε, το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο. Κάτι το ζύμωμα στο χέρι, η μυρωδιά και η υφή της ζύμης, ο έλεγχος των πρώτων υλών κάτι η προσπάθεια (διάβαζε δυσκολία) του ανοίγματος του φύλλου με τον λεπτό πλάστη, όλα αυτά μαζί συντελούν στο να αποτελέσουν τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά μια «ζωντανή» γευστική απόλαυση. Το επιχειρούμε διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες.

Πώς φτιάχνουμε ζυμαρικά;

Τι είδους αλεύρι χρησιμοποιούμε; Τι κάνουμε αν δεν έχουμε μηχανή, πώς δίνουμε το σχήμα που θέλουμε;

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-1Διαβάστε ότι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε εδώ.


 Οι καλύτερες συνταγές για φρέσκα ζυμαρικά

Οι αρβανίτικες γκόγκλιες

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-2

 Φρέσκα ζυμαρικά στη μηχανή

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-3

Spaetzle

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-4

Νιόκι πατάτας

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-5

Dunderi

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-6

Από τα πιο εύκολα σπιτικά ζυμαρικά, δε χρειάζονται μηχανή και γεμίζονται με ρικότα και παρμεζάνα.


 Κυπριακές ραβιόλες

Αφιέρωμα: Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά-7

Απαιτούν λίγο έξτρα κόπο, αλλά το αποτελέσμα θα σας αποζημιώσει. Σερβίρονται σε ζωμό με τριμμένο χαλούμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή