Τηλεοπτικές προτάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστολές διάσωσης

Πρεμιέρα απόψε για τη σειρά ντοκιμαντέρ – reality «Η κόλαση της ανύψωσης», στο Viasat Explore (22.00, Cosmote TV), με θέμα τον θορυβώδη κόσμο των οχημάτων διάσωσης βαρέος τύπου. Οι κάμερες καταγράφουν όλο τον κύκλο της αποστολής διάσωσης, από την τηλεφωνική κλήση μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Με την αστυνομία, τις εταιρείες οδικής βοήθειας φορτηγών και τους πελάτες των εταιρειών να τους πιέζουν ασφυκτικά, οι Crouch Recovery και Lantern Recovery πρέπει να επιτύχουν αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν.

Συμμορία α λα Κοέν

Την κωμωδία «Η συμμορία των 5» μεταδίδει απόψε ο Alpha (22.45). Πέντε μέλη συγκροτήματος εκκλησιαστικής μουσικής, με επικεφαλής τον δαιμόνιο καθηγητή Ντορ, παρουσιάζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές ενός δωματίου στο σπίτι μιας θρησκόληπτης ηλικιωμένης, στη Νέα Ορλεάνη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συμμορία που, σκάβοντας μια σήραγγα, θέλει να ληστέψει το γειτονικό καζίνο. Βασισμένη στην κλασική μαύρη κωμωδία του 1955, η ταινία αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Τομ Χανκς με τους ανατρεπτικούς αδελφούς Κοέν.

Το στίγμα των Ρομά

Το ντοκιμαντέρ «Rom», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραμαγγιώλη, προβάλλεται απόψε από την ΕΡΤ (23.15, ΕΡΤ2) με αφορμή την Ημέρα του Εθνους των Ρομά. Το 1979, ο ΟΗΕ αναγνωρίζει όλους τους Τσιγγάνους με την ονομασία Rom και παραχωρεί συμβουλευτικό ρόλο στο Union des Rom. Η ταινία επιχειρεί να δώσει το στίγμα του λαού αυτού στην ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις αφηγήσεις του δασκάλου, του φωτογράφου, της γριάς Τσιγγάνας Ταμάρα και της νεαρής Αϊμά. Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού.

Ενας δαίμονας στη Γη

Η ταινία «Ο ήρωας της κόλασης» («Hellboy»), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, μεταδίδεται απόψε από το Mega (00.00). Μια τελετή μαύρης μαγείας έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί στη Γη ο δαίμονας Hellboy, γεννημένος στις φωτιές της Κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών ικανοτήτων τους. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή