Έχασε τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό 56χρονος φιναλίστ Ολυμπιακών Αγώνων

Έχασε τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό 56χρονος φιναλίστ Ολυμπιακών Αγώνων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη σκόρπισε στο παγκόσμιο ολυμπιακό κίνημα η είδηση του θανάτου του Ντονάτο Σάμπια. Ο 56χρονος Ιταλός, παλαιός πρωταθλητής των 800 μέτρων, δεν κατάφερε να βγει νικητής στον αγώνα απέναντι στον νέο κορωνοϊό και έγινε ο πρώτος φιναλίστ Ολυμπιακών Αγώνων που γράφτηκε στη λίστα των θυμάτων του θανατηφόρου ιού.

Ο Ιταλός αθλητής του στίβου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σαν Κάρλο στην Ποτέντσα στην περιοχή της Μπασιλιτέκα στη νότια Ιταλία και τον θάνατό του ανακοίνωσε η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Ντονάτο Σάμπια ήταν πέμπτος στους Ολυμπιακούς του 1984 και έβδομος στη Σεούλ το 1988. Το 1984 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στα 800 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Έχασε τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό 56χρονος φιναλίστ Ολυμπιακών Αγώνων-1

«Ζούμε μία τραγωδία. Ο Ντονάτο ήταν ένα πρόσωπο που όλοι αγαπούσαμε», δήλωσε ο Άλφιο Τζιόμι, πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου.

Πρόκειται για τον δεύτερο αθλητή με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες που χάνει τη μάχη με τη θανατηφόρο νόσο. Ο πρώτος ήταν ο σπρίντερ Πίρσον Τζόρνταν από τα Μπαρμπάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή