Ο Άνταμ Κοντοβάς ετοιμάζει χριστόψαρο μαρινάτο

Ο Άνταμ Κοντοβάς ετοιμάζει χριστόψαρο μαρινάτο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 15΄/ Χρόνος: 1 ώρα+20΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς ετοιμάζει χριστόψαρο μαρινάτο.

* Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι executive σεφ στο ξενοδοχείο Astarte Suites Santorini.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από χριστόψαρο (εναλλακτικά λαβράκι, τσιπούρα η οποιοδήποτε λευκόσαρκο ψάρι), κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • χυμός και ξύσμα από 3 λάιμ
  • 5 φύλλα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένα + 5 φύλλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • 5 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένα + 5 φύλλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • 5 φύλλα φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένα + 5 φύλλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αγγούρι, πολύ ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • 1 κολοκύθι, πολύ ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο ψαριού μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι παρά πολύ καλά μέχρι το ψάρι να απελευθερώσει τα υγρά του και αυτά να ενσωματωθούν με τον χυμό από το λάιμ. Το υγρό μας θα μοιάζει με γάλα (εξού και η περουβιανή ονομασία Leche de Tigre, το γάλα της τίγρης για αυτή τη μαρινάδα). Αφήνουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα στο μπόλ τα ψιλοκομμένα φύλλα από τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και τον δυόσμο και καρυκεύουμε με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε πολύ ψιλοκομμένα το αγγούρι, το φρέσκο  κρεμμύδι και το κολοκύθι.

Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φύλλα των μυρωδικών και περιχύνουμε με λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού. 

Στο ποτήρι μας: Μια ελαφριά μπίρα lager, Σαμπάνιες και ξηρά αφρώδη κρασιά, Μαλαγουζιά, Sauvignon, λευκά πορτογαλέζικα vinho verde, αλλά και Σαντορίνες από παλιές σοδειές χωρίς βαρέλι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή