CureVac: Ξεκινούν το καλοκαίρι οι κλινικές δοκιμές του γερμανικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού

CureVac: Ξεκινούν το καλοκαίρι οι κλινικές δοκιμές του γερμανικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο» θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η γερμανική φαρμακευτική εταιρία CureVac.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, η οποία εργάζεται για το εμβόλιο από τον Ιανουάριο, «βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και θέλουμε να ξεκινήσουμε την κλινική έρευνα τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο, με εκατό άτομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά δύο εβδομάδες αργότερα και, εφόσον είναι θετικά, θα ακολουθήσουν δοκιμές με μερικές χιλιάδες άτομα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.ο επικεφαλής της εταιρίας βιοτεχνολογίας CureVac , Φραντς Βέρνερ Χάας, τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στα μέσα Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προσέφερε 80 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτική υποστήριξη στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων CureVac, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια περίοδο, Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν στην πρώτη κλινική δοκιμή της ουσίας που μπορεί να αποτελέσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στον «πόλεμο» ΗΠΑ – Γερμανίας για το ποια χώρα θα παρασκευάσει πρώτη το σωτήριο εμβόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή