Πολύτιμο το Ιντερνετ την περίοδο της καραντίνας

Πολύτιμο το Ιντερνετ την περίοδο της καραντίνας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαραίτητο για κάθε είδους δραστηριότητα, όπως η εργασία, η διδασκαλία, η σωματική άσκηση και η επικοινωνία, έχει γίνει το Διαδίκτυο λόγω των δρακόντειων μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά περίπου 30% σε πολλές μεγάλες πόλεις του πλανήτη, σύμφωνα με την Cloudflare, αμερικανική εταιρεία που παρέχει υποδομές δικτύου σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% σε Λονδίνο και Παρίσι, κατά 31% στη Μελβούρνη και κατά 40% σε πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Επίσης, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η κίνηση ενισχύθηκε κατά 18% στο Τόκιο και στο Σιάτλ, κατά 11% στο Βερολίνο και κατά 10,5% στο Σίδνεϊ. Πάντως, σύμφωνα με την Cloudflare, η χρήση αυξήθηκε ελάχιστα μόνον στη Νότιο Κορέα, όπου οι πολίτες έκαναν ανέκαθεν μεγάλη χρήση Διαδικτύου. Αντίθετα, η χρήση εργαλείων και εφαρμογών για διαδικτυακή επικοινωνία τριπλασιάστηκε σε σχέση με την κανονική ροή στις πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Οι υπηρεσίες βίντεο συνεχούς ροής (streaming) σχεδόν διπλασιάστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, οι πολίτες επισκέπτονται τις ιστοσελίδες ενημέρωσης 30% περισσότερο έναντι του συνηθισμένου, ενώ η ζήτηση για διαδικτυακά παιχνίδια αυξήθηκε κατά περίπου 20%.

Συνολικά, η ζήτηση για τις βιντεοκλήσεις παγκοσμίως είναι υψηλότατη, καθώς έχουν αντικαταστήσει τη διά ζώσης αλληλεπίδραση με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Για παράδειγμα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020 σε σύγκριση με ολόκληρο το 2019.

Διαφορές εντοπίζει η έρευνα της Cloudflare και στο πότε συνδέονται οι πολίτες στο Διαδίκτυο, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι πλέον ο παγκόσμιος ιστός χρησιμοποιείται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές σε σχέση με την προ του κορωνοϊού εποχή. Ετσι, η χρήση του Διαδικτύου κορυφώνεται λίγο πριν από το μεσημεριανό φαγητό, ενώ προηγουμένως σημειωνόταν μετά τις 7.30 μ.μ.

Επίσης, διαφορές εντοπίζει η έρευνα και όσον αφορά τον τόπο σύνδεσης των πολιτών ανά τον κόσμο. Τα αστικά κέντρα δείχνουν να αποφορτίζονται, ενώ η κίνηση μεταφέρεται εκτός των κέντρων των πόλεων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται πλέον στα σπίτια τους και δεν μεταβαίνουν στον τόπο εργασίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή