Πέτσας: Μακρόσυρτη η διαδικασία άρσης των μέτρων

Πέτσας: Μακρόσυρτη η διαδικασία άρσης των μέτρων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έξοδος από την οξύτατη υγειονομική κρίση και τους αυστηρούς περιορισμούς που εξαιτίας της έχουν επιβληθεί θα είναι μια αργή και μακρόσυρτη διαδικασία, για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας είναι απολύτως απαραίτητη η συνεχής, έγκυρη και στοχευμένη σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικούς κλάδους ενημέρωση, υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής είχαν ζητήσει με έγγραφο αίτημά τους –το οποίο και άμεσα απεδέχθη η κυβέρνηση– βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγείροντας ζητήματα και εκφράζοντας κριτική κυρίως για την απόφαση χορήγησης ποσού 11 εκατομμυρίων ευρώ στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της επικοινωνιακής εκστρατείας από ιδιωτική εταιρεία.

Kρίσιμη φάση

«Τώρα μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση. Γιατί η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Θα είναι μια αργή και μακρόσυρτη διαδικασία. Γι’ αυτό θα διασφαλίσουμε να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα οι πολίτες, μακριά από επικίνδυνα fake news και αβάσιμες φήμες. Γιατί η άρση των μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισήμανε ότι έως τώρα τα μηνύματα ενημέρωσης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ήταν διάρκειας μικρότερης του ενός λεπτού και μεταδίδονταν δωρεάν. Τώρα, όμως, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και τα μηνύματα της οργανωμένης καμπάνιας να είναι και στο Διαδίκτυο και στα έντυπα ΜΜΕ. Οπότε και θα έχουν κόστος.

Ελεγχος

«Για κατανομή ποσού, φυσικά θα καταρτίσει όλο το πλάνο η εταιρεία, αλλά είναι κυβερνητική η ευθύνη να το ελέγξουμε και να το εγκρίνουμε πριν φθάσει στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι το υπουργείο Οικονομικών που θα πληρώνει απευθείας τη μετάδοση ή καταχώρηση των μηνυμάτων. Η εταιρεία θα λάβει μόνο το ποσοστό της προμήθειας. Ο έλεγχος των καταχωρήσεων θα γίνεται σε όλα τα ΜΜΕ και με όλα τα μέσα, όπως τα αποκόμματα των εφημερίδων, τα “στιγμιότυπα οθόνης” ως προς τα διαδικτυακά και η “ροή” όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά. Στο τέλος θα έχετε πλήρη εικόνα, ποιοι συμμετέχουν και τι ποσά πήραν».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στις ενστάσεις τους ως προς επιμέρους κυβερνητικές επιλογές, αν και η κριτική που εκφράστηκε χθες επί του θέματος ήταν μάλλον ήπιων τόνων. Μεμονωμένες εξαιρέσεις υπήρξαν, όπως της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι «με πρόσχημα τον κορωνοϊό θέλετε να κάνετε δουλίτσες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή