Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: Είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: Είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο περιστατικό με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών στην Αίγινα, μίλησε ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν παρών στο συμβάν.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά», περιέγραψε ο κ. Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο κ. Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής», ανέφερε ο κ. Ζορμπά και συνέχισε: Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε, τότε «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «Ημουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς.

Στο ταξίδι του στο νησί του Σαρωνικού αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!», ανέφερε.

Τι λέει το Μέρα25

«Τα "ρεπορτάζ" περί "σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα" είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

«Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής – αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί. Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή