Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

* Πώς ο ιός αλλάζει τον κόσμο μας. Εξι προσωπικότητες περιγράφουν στην «Κ» τις ανατροπές που φέρνει ο ιός στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική.

* Μιλούν στην «Κ» : ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, ο φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί , ο συγγραφέας – αναλυτής Ρόμπερτ Κάπλαν, ενώ γράφουν ο συμπρόεδρος του Bill & Melinda Gates Foundation και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικών σπουδών του Princeton Αγγελος Χανιώτης.

* Κόκκινη ζώνη, αυτοψία στο μέτωπο του «Σωτηρία». Η «Κ» σε κλινική COVID-19.

* «Αυτός ο ιός δεν θα εξαλειφθεί εύκολα». Συνέντευξη στην «Κ» της διεθνούς φήμης λοιμωξιολόγου του Κέιμπριτζ Ευφροσύνης Γκρανιά- Κλώτσα

* « Κρυφτό» με τον ιό μέχρι το εμβόλιο – Τέσσερις διακεκριμένοι καθηγητές επισημαίνουν στην «Κ» τη βήμα προς βήμα αποκλιμάκωση των μέτρων και τη «νέα κανονικότητα».

* Η άρση περιορισμών λόγω του ιού δεν θα συντελεστεί «οριζόντια». Τι θα ισχύσει για τρίτη ηλικία, Γ’Λυκείου, μετακινήσεις και ταξίδια.

* Έκπτωση στην εφάπαξ πληρωμή φόρων. Από 5 % έως 10% για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

* Ούτε ο κορωνοϊός ξύπνησε την Ευρώπη. Πληγές και ανοικτοί λογαριασμοί για το μέλλον.

* Αγώνας δρόμου για παραγραφές, 18μηνα στη Δικαιοσύνη. Τι μέτρα θα φέρει η κυβέρνηση για τις χιλιάδες αδίκαστες υποθέσεις λόγω της κρίσης.

*Θα φορτώσουν την κρίση στον λαό. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μιλάει στην «Κ» για την επομένη της πανδημίας.

* Αινείτε τον Κύριον κατ’ οίκον. Τα σχέδια της Εκκλησίας για την τήρηση των αυστηρών μέτρων και ο φόβος πιστών – «ανταρτών».

* «Μόνη ασπίδα ένα ισχυρό σύστημα υγείας» Η Μάργκαρετ Χάρις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλάει στην «Κ».

* Το ιικό «φορτίο» των ηγετών . Η πανδημία δοκιμάζει με πρωτοφανή τρόπο τις κυβερνήσεις του κόσμου καθώς από τις αποφάσεις τους κρίνονται χιλιάδες ζωές.

*Η τεχνολογία απαλύνει τον εγκλεισμό. Χωρίς τα έξυπνα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καθημερινότητα θα ήταν πιο μοναχική και δυσάρεστη.

* Τα αντισώματα της ενημέρωσης . Η κρίση του κορωνοϊού χτυπά τα ΜΜΕ, τα οποία καλούνται να επενδύσουν στην αξιοπιστία για να επιβιώσουν.

* Μετακίνηση 6, Μαρκ Τουέιν, Αθήνα. Όταν ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας θέλησε να δει την Ακρόπολη ενώ στην πρωτεύουσα επικρατούσε επιδημία χολέρας.

* «Χριστός Ανέστη»χωρίς έξοδο, σούβλες και τσάμικα – ιδιότυπος ο εορτασμός του φετινού Πάσχα, αλλά προέχει η υγεία όσων αγαπάμε.

* ΙΣΤΟΡΙΑ: O A. Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή