Συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στο Ντουόμο του Μιλάνου (βίντεο)

Συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στο Ντουόμο του Μιλάνου (βίντεο)

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα άδειο από κόσμο Ντουόμο, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτο από πιστούς, παραχώρησε «συναυλία» ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι.

Η συναυλία που είχε τον τίτλο «Μουσική για την ελπίδα» μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και στόχος ήταν να εκμηδενίσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων και να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. 

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασσική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό.

Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης τενόρος. 

Ο Μποτσέλι, του οποίου το ίδρυμα βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια είχε εκφράσει και την ανησυχία του για αυτό που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

«Δεν ανησυχώ τόσο για το παρόν ούτε για τον ίδιο τον ιό αλλά για αυτό που θα συμβεί μετά», είχε δηλώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή