Τουλάχιστον 12 κρούσματα στον οίκο ευγηρείας στη Νέα Μάκρη

Τουλάχιστον 12 κρούσματα στον οίκο ευγηρείας στη Νέα Μάκρη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, η οποία αργά στη νύχτα μπήκε σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορωνοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή