Στοχευμένες δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα υγείας

Στοχευμένες δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα υγείας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο κινήσεις ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δείξει στην κυβέρνηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα λαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας όχι μόνο για να ασκεί κριτική στις ελλείψεις που διαπιστώνει πως υπάρχουν, αλλά και για να συνδράμει στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και στην πρώτη του επίσκεψη σε μονάδα αναφοράς ενημερώθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε συνάντηση που είχε με τα στελέχη και τον διοικητή του νοσοκομείου, Σπύρο Αποστολόπουλο, αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων που έχει προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το κόμμα του επιθυμεί να στείλει «το μήνυμα ότι όσο περνάει από το χέρι μας θα δώσουμε τη μάχη ώστε τα αιτήματα που ήταν σε δεύτερη μοίρα –τώρα που υπάρχει αυτή η μεγάλη ευκαιρία– να μην τη χάσουμε, να την αξιοποιήσουμε. Θα τα προωθήσουμε για να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας, του εθνικού συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και με υλικοτεχνική υποδομή όπου χρειάζεται και στη δευτεροβάθμια και στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Εκεί νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε το βάρος των νοσοκομείων».

Δωρεά υλικού

Η δεύτερη πρωτοβουλία ήρθε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε από τους μισθούς των βουλευτών σε δωρεά υλικού 120.000 ευρώ στο νοσοκομείο Καστοριάς. Υλοποιώντας τη δέσμευση πως το 50% των αποζημιώσεων των «86» του κόμματος θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, στην αξιωματική αντιπολίτευση –έπειτα από συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου– αγόρασαν έναν κλίβανο αποστείρωσης ατμού 400 lt και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη ετοιμάζουν την επόμενη δράση σε άλλο νοσοκομείο της επικράτειας όπου έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις.

Στις προτεραιότητες, πάντως, της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να είναι η οικονομία, θυμίζοντας με κάθε ευκαιρία στο Μαξίμου πως την περίοδο με τους χαμηλούς τόνους θα ακολουθήσει το «ταμείο», που θα γίνει μετά την κρίση της πανδημίας. Τις ανάγκες της μεσαίας τάξης, που κόστισε τις τελευταίες εκλογές, παρακολουθούν από πολύ κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ερώτησή του στη Βουλή προς τον Χρήστο Σταϊκούρα κάνει λόγο για άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών και του ζητεί να απαντήσει «αν θεωρεί ότι τα 533 ευρώ τον μήνα είναι αρκετά για όλους τους μισθωτούς, αν το voucher κατάρτισης των 600 ευρώ είναι αυτό που αρμόζει στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν επιστημονικό επάγγελμα και αν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή