Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!

4' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα σήμερα και αφορά πέντε κορυφαία ονόματα του κόσμου της ωρολογοποιίας. Σε ένα κοινό ανακοινωθέν οι εταιρείες Rolex, Patek Philippe, Chanel, Chopard και Tudor δηλώνουν ότι εγκαταλείπουν την Baselworld, την Παγκόσμια Έκθεση Ωρολογοποιίας και Κοσμηματοποιίας της Βασιλείας, προκειμένου να δημιουργήσουν μία νέα εμπορική έκθεση στη Γενεύη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας (FHH). Η νέα έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo, παράλληλα με την Watches & Wonders Geneva, όπως ονομάζεται πλέον το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποχώρηση αυτή οφείλεται σε μία σειρά μονομερών αποφάσεων που έλαβε η διοργανώτρια αρχή της Baselworld, ο όμιλος MCH, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να συμβουλευθεί τους εκθέτες, όπως η αναβολή της έκθεσης για τον Ιανουάριο 2021 (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ), καθώς και η αδυναμία της να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των εταιρειών ωρολογοποιίας.

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!-1
H είσοδος και ο επιβλητικός θόλος της Baselworld, ενός θεσμού που ιδρύθηκε πριν από έναν ολόκληρο αιώνα!

 

Η νέα έκθεση θα συνδέεται με την Watches & Wonders, διοργανώνεται από την Fondation de la Haute Horlogerie και θα λάβει χώρα στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, το Palexpo της Γενεύης. Ο στόχος είναι να προσφέρει στις μάρκες που συμμετέχουν τη βέλτιστη δυνατή επαγγελματική πλατφόρμα, θέτοντας ως κοινό όραμα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφυλάσσει το μέλλον στον κλάδο της ωρολογοποιίας. Παράλληλα θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην Ελβετία και διεθνώς την ειδημοσύνη και τις τεχνολογικές καινοτομίες του κόσμου της ωρολογοποιίας. Ενδέχεται να προστεθούν και άλλες μάρκες σε αυτή τη διοργάνωση, σύμφωνα με όρους που δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί. Η νέα έκθεση θα απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες, δημοσιογράφους και VIP πελάτες.

Ο Jean-Frédéric Dufour, διευθύνων σύμβουλος της Rolex SA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Montres Tudor SA δήλωσε σχετικά:

«Συμμετέχουμε στην Baselworld από το 1939. Δυστυχώς, δεδομένου του τρόπου που εξελίχθηκε η έκθεση και των πρόσφατων αποφάσεων που ελήφθησαν από το MCH Group, και παρά τους ισχυρούς δεσμούς μας με αυτή την έκθεση ωρολογοποιίας, αποφασίσαμε να αποσυρθούμε. Ύστερα από συζητήσεις τις οποίες ξεκίνησε η Rolex, η φυσική εξέλιξη ήταν η διοργάνωση μίας νέας έκθεσης μαζί με εταίρους που μοιράζονται το όραμά μας και τη διαρκή και ακλόνητη στήριξή μας προς τον κλάδο της Ελβετικής ωρολογοποιίας. Αυτή η κίνηση θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε τα νέα μας ρολόγια σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα του κλάδου με τον καλύτερο τρόπο».

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!-2
To Hall 1 της Baselworld φιλοξενούσε τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελβετική ωρολογοποιία και συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

Ο πρόεδρος της Patek Philippe, Thierry Stern, δήλωσε: «Η απόφαση να αποχωρήσουμε από την Baselworld δεν ήταν καθόλου εύκολη για μένα, καθώς ανήκω στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Stern που συμμετείχε σε αυτόν τον παραδοσιακό, ετήσιο θεσμό. Η ζωή όμως εξελίσσεται συνεχώς, τα πράγματα αλλάζουν, το ίδιο αλλάζουν και οι άνθρωποι είτε αυτό αφορά τους διοργανωτές της έκθεσης ωρολογοποιίας είτε τις μάρκες ή τους πελάτες. Χρειάζεται συνεχώς να προσαρμοζόμαστε, να επανεξετάζουμε τις κινήσεις μας, καθώς αυτό που ήταν ορθό εχθές μπορεί να μην παραμένει απαραίτητα έγκυρο σήμερα! Σήμερα η Patek Philippe δεν εναρμονίζεται πλέον με το όραμα της Baselworld, υπήρξαν πάρα πολλές αποφάσεις και άλυτα προβλήματα, ώστε χάθηκε η εμπιστοσύνη. Καλούμαστε να ικανοποιήσουμε τις πραγματικές ανάγκες των retailers, των πελατών και των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Πρέπει να μπορούν να ανακαλύπτουν τα νέα μοντέλα των ελβετικών εταιρειών ωρολογοποιίας κάθε χρόνο, την ίδια χρονική στιγμή, στο ίδιο μέρος και με όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό τρόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο, ύστερα από πολλές συζητήσεις με την Rolex, και με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων μαρκών, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, ένα μοναδικό γεγονός στη Γενεύη, αντάξιο της τεχνογνωσίας μας».

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!-3
To επιβλητικό γυάλινο περίπτερο της Patek Philippe αποτελούσε πάντοτε πόλο έλξης για χιλιάδες fans των ρολογιών.

 

Ο Karl-Friedrich Scheufele, συμπρόεδρος της Chopard et Cie SA δήλωσε: «Η Chopard συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση της Βασιλείας το 1964 με ένα περίπτερο 25 τετραγωνικών μέτρων. Ύστερα από προσεκτική σκέψη η οικογένειά μας αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία της Rolex και να αποσυρθεί από την Baselworld, μία εξαιρετικά επώδυνη απόφαση. Η δημιουργία αυτής της νέας έκθεσης στην Γενεύη, παράλληλα με την Watches & Wonders, θα μας επιτρέψει να υπηρετήσουμε καλύτερα τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Μέσω αυτής της συμμαχίας, αυτοί οι μεγάλοι οίκοι θα μπορέσουν επίσης να συνεργαστούν για την προώθηση των αξιών και των συμφερόντων της Ελβετικής ωρολογοποιίας».

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!-4
Ακριβώς δίπλα στην Patek Philippe και απέναντι από την Rolex και την Tudor, το περίπτερο της Chopard φιλοξενούσε πάντα τις κορυφαίες δημιουργίες ρολογιών και κοσμημάτων του ελβετικού οίκου.

 

Ο Frédéric Grangié, πρόεδρος της Chanel Watches & Fine Jewellery δήλωσε: «Όπως οι εταίροι της, η CHANEL μοιράζεται το ίδιο πνεύμα ανεξαρτησίας και την ίδια επιθυμία προστασίας και προώθησης των αξιών, της τεχνογνωσίας, της υψηλότατης ποιότητας και ακρίβειας της Ελβετικής ωρολογοποιίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σηματοδοτεί έναν σταθμό στην ιστορία της ωρολογοποιίας CHANEL και αποτελεί συνέχεια μίας μακρόχρονης στρατηγικής μας, η οποία ξεκίνησε το 1987, όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον τομέα του ρολογιού. Η έκθεση αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλες τις νέες μας δημιουργίες σε ένα περιβάλλον εφάμιλλο των υψηλών μας προδιαγραφών ποιότητας».

Εκτός Βασιλείας ROLEX, PATEK PHILIPPE, CHANEL, CHOPARD και TUDOR!-5
Το περίπτερο του οίκου Chanel στη Βασιλεία, σε λευκό και μαύρο, τα αγαπημένα χρώματα της αείμνηστης Coco.

 

Τέλος, ο Jérôme Lambert, εκ μέρους του συμβουλίου της Fondation de la Haute Horlogerie  δήλωσε: «Το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας (FHH) υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά ένα νέο σαλόνι, το οποίο θα ενισχύσει τον ιστορικό θεσμό Watches & Wonders της Γενεύης, στις αρχές Απριλίου του επόμενου χρόνου».

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα ή το φορμάτ της νέας έκθεσης. Μείνετε συντονισμένοι στο Hours για περαιτέρω εξελίξεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή