Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στην Αμοργό

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Στην Αμοργό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμοργός. Απέραντο γαλάζιο, χαρούμενοι άνθρωποι, νησιώτικα γλέντια, βουκαμβίλιες, όμορφος κόσμος (και μέσα και έξω), γαλήνη… Λένε πως, αν πας μία φορά στην Αμοργό, ξαναγυρίζεις.

Η δική μου εμπειρία νιώθω πως θα το επιβεβαιώσει πανηγυρικά! Η παραλία της Αγίας Άννας, ένας βραχώδης επίγειος μπλε παράδεισος. Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, το πιο όμορφο μονοπάτι του Αιγαίου, με θέα όλο το μπλε που χωράει ο νους σου.

Το Ναυάγιο, η απόδειξη πως η ομορφιά υπάρχει ακόμα και μέσα στα πιο «άσχημα» πράγματα. Τα κάστρα, που μέσα σε μόνο λίγες στιγμές σε κάνουν να νιώσεις πώς κρατάς στη χούφτα σου όλη την ελευθερία, τη δύναμη και την ομορφιά αυτού του κόσμου, πως είσαι συγχρόνως τα πάντα κι ένα τίποτα.

Η παραλία του Αγίου Παύλου, μια λωρίδα στεριάς, επαναστάτρια βουτηγμένη στο πιο όμορφο γαλάζιο. Αξίζει. Αν είσαι συλλέκτης όμορφων στιγμών και ο επόμενός σου θησαυρός θες να είναι κάτι ήσυχο που συνάμα «φωνάζει» πως είναι μαγικό, τότε κάνε μια στάση στην Αμοργό και θα με θυμηθείς.

Εύη Καλαϊτζή

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε ή/και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή