Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής

Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπίθεση με μολότοφ πραγμαγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστοι με στόχο το κτίτριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, στο Νέο Φάληρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα τα οποία προσέγγισαν το κτίριο από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως και πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ.

Μία από τις μολότοφ εξερράγη στον προαύλιο χώρο και άλλη μία σε μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ από την αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από κάμερες στο κτίριο και την γύρω περιοχή προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τους τέσσερις άγνωστους.

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες».

«Δεδομένη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με μολότοφ κατά του ειδησεογραφικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή», αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση, που, ως αντιπολίτευση, σε αντίστοιχη περίπτωση είχε προβεί σε βαρύγδουπες πολιτικές καταγγελίες, οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης και να τους οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή