MARS Greece: Η οικογενειακή πολυεθνική

MARS Greece: Η οικογενειακή πολυεθνική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Mars είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Ανήκει και διοικείται από το 1891 από την ίδια οικογένεια, και σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 80 χώρες, με 125.000 εργαζομένους. Στην Ελλάδα είναι παρούσα από το 1983, κατέχοντας καταξιωμένη θέση στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων, με μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands στον τομέα των ζαχαρωδών (σοκολάτες, τσίχλες κ.λπ.), των τροφίμων (ρύζι και σάλτσες) αλλά και της φροντίδας κατοικιδίων.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

• Η κουλτούρα της εταιρείας βασίζεται στις Πέντε Αρχές της, οι οποίες παραμένουν απαράλλακτες για δεκαετίες, αποτελούν μέρος της καθημερινής διαδικασίας λήψης αποφάσεων και αποτελούν τη βάση αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων και των μάνατζερ:

– Ποιότητα

– Υπευθυνότητα

– Αμοιβαιότητα

– Αποτελεσματικότητα

– Ελευθερία

• Στη Mars δεν υπάρχουν εργαζόμενοι ή υπάλληλοι παρά μόνο Συνεργάτες («Associates»). Η εταιρεία πιστεύει ότι όλοι είναι «μικροί ηγέτες» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά από όποια θέση και αν εργάζονται για τον όμιλο.

• Στη Mars υπάρχει συνήγορος του εργαζομένου: το παγκόσμιο πρόγραμμα Ombudsman αποτελεί έναν ασφαλή και αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας των εργαζομένων με τη διοίκηση για θέματα που τον αφορούν τόσο εταιρικά όσο και σε πιο «προσωπικό» επίπεδο. Ο ευρωπαίος συνήγορος του εργαζομένου της Mars μπορεί όχι μόνο να ακούσει τον εργαζόμενο αλλά να προχωρήσει και σε ενέργειες που θα λύσουν το πρόβλημά του.

• Τα γραφεία της Mars είναι pet friendly, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να συνοδεύονται από το κατοικίδιό τους στο γραφείο κάθε μέρα!

• Κάθε ομάδα/τμήμα της Mars έχει στη διάθεσή του ετησίως αριθμό φιαλών σαμπάνιας όσες και τα μέλη της. Με γνώμονα τις Πέντε Αρχές, τα μέλη της ομάδας καλούνται να χρησιμοποιήσουν αυτές τις σαμπάνιες για να ανταμείψουν τους Associates που κάνουν τη διαφορά, να γιορτάσουν τις επιτυχίες τους και να τους ευχαριστήσουν για τη συνεισφορά τους!

• Σύμφωνα με την εταιρική πολιτική, όλα τα εταιρικά δώρα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν καταναλώνονται από τους ίδιους τους Associates αλλά συγκεντρώνονται και κληρώνονται μεταξύ όλων στην κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας.

Κάποιες από τις παροχές της:

– Κάρτα πρόσβασης δικτύου γυμναστηρίων στην Αττική ή κουπόνια σίτισης Ticket Restaurant 30 ευρώ μηνιαίως.

– Δωρεάν φρούτα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κάθε μέρα.

– Μεταφορά των αργιών που «πέφτουν» Σαββατοκύριακο σε εργάσιμες ημέρες.

– Ευέλικτο ωράριο εργασίας, που να καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.

– 2-5 επιπλέον ημέρες κανονικής άδειας ετησίως (εξαρτάται από τα χρόνια εργασιακής εμπειρίας).

– Compassionate leave για ασθένεια και extra ημέρες άδειας σε περίπτωση θανάτου συγγενή.

– Η γονική άδεια ισχύει μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού για όλους τους εργαζομένους.

MARS Greece: Η οικογενειακή πολυεθνική-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή