Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είτε πρόκειται για ασθένειες, αυτοκινητιστικά ή αεροπορικά δυστυχήματα, σεισμούς ή φωτιές. Είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με την κρίση.  Αλλά τώρα δεν είναι μια ακόμα κρίση: είναι μια πρωτοφανής πανδημία που σκοτώνει.  Και φαίνεται με τη βοήθεια όλων, αλλά και με την εμπειρία, την ψυχραιμία και την καλή προετοιμασία τους οι άντρες και οι γυναίκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του γνωστού μας ΕΚΑΒ, τα καταφέρνουν πολύ καλά σε ιδιαίτερα απαιτητικούς καιρούς.

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-1
Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-2

Το «Κ» βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, μίλησε με την διοίκηση και τα στελέχη, αλλά κυρίως έδωσε το λόγο στους ανθρώπους που είναι κάθε μέρα και κάθε νύχτα εκεί έξω στους δρόμους, στην εμπροσθοφυλακή της εθνικής προσπάθειας: στους διασώστες, άντρες και γυναίκες, που με αυτήν την ευκαιρία συνειδητοποιούμε την πολύτιμη προσφορά τους.

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-3

Ακόμα….

"ΤΑΞΙΔΙΑ", αναζητούμε τα ίχνη του Μπετόβεν, μαθαίνουμε που θα πιούμε επιλεγμένους καφέδες στην Ελλάδα και ποια είναι τα πιο ψαγμένα στέκια του Ζάγκρεμπ

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-4

Ανατρέχουμε νοητά σε μια ανοιξιάτικη ανάβαση στον Όλυμπο, λίγο πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ακολουθούμε τον Ιάπωνα εικαστικό Sohei Nishino στην περιήγηση του στο Έβερεστ μέσα από την εγκατάσταση που έφτιαξε με 25.000 φωτογραφίες. 

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-5

Μετά τα Ζωνάρια του Στεφανιού και πριν από τα Λούκια των κορυφών, η θέα από τον Όλυμπο προς όλες τις κατευθύνσεις είναι υπέροχη.

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας-6

Λεπτομέρεια από το κολάζ με τίτλο "Mountain Lines, Everest" που έφτιαξε ο Nishino με φωτογραφίες από τις περιηγήσεις του επί 23 ημέρες στο Έβερεστ, κινούμενος σε υψόμετρο μεταξύ 2.860 μ. και 6.000 μ. 

Αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή