Με ψήφους ΝΔ-ΚΙΝΑΛ «πέρασε» από την Επιτροπή της Βουλής ΠΝΠ με μέτρα για την πανδημία

Με ψήφους ΝΔ-ΚΙΝΑΛ «πέρασε» από την Επιτροπή της Βουλής ΠΝΠ με μέτρα για την πανδημία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις θετικές ψήφους μόνο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η νέα -πέμπτη κατά σειρά, όπως σημειώθηκε- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ η «Ελλ. Λύση» επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την τελική της στάση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκύπτει ότι παραμένει με αμείωτη ένταση η κριτική σε σειρά κυβερνητικών επιλογών, με την κυβέρνηση, ωστόσο, να απαντά αφενός με την προαναγγελία και νέων ρυθμίσεων, ευνοϊκών για πληττόμενες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου με την επισήμανση ότι η «γκρίνια» δεν αποτελεί την πρέπουσα αντίδραση σε καιρούς κρίσιμους όπως οι τωρινοί.

Ως προς τις νέες ρυθμίσεις, ενδεικτικό είναι ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος μίλησε για επικείμενη τροπολογία που, εκτός των άλλων, θα προβλέπει μειώσεις σε μισθώματα κατοικιών για φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογένεια τους, ως εξαρτώμενα τέκνα εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις, για ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένο μίσθωμα, ή και επέκταση του μέτρου της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε περισσότερες επιχειρήσεις.

«Η διαχείριση από την ΝΔ είναι απολύτως προβληματική. Η κυβέρνηση ή δεν έχει αντιληφθεί το εύρος του προβλήματος, ή δεν έχει σχέδιο» σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. κ. Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας ότι ενόψει της «επόμενης ημέρας» στην κοινωνία και την οικονομία, θα συγκρουστούν δύο προτάσεις και δύο σχέδια: της προόδου και της συντήρησης. 

Ο κ. Μ. Κατρίνης επέκρινε την κυβέρνηση για την επιλογή νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ, ενώ χαρακτήρισε «πάρα πολύ δειλές» τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρώπης.

Για «αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εργασίας» μίλησε η κυρία Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ), σημειώνοντας ότι είναι «αποσπασματικά τα κυβερνητικά μέτρα».

«Οφείλουμε να γνωρίζουμε πού βαδίζουμε και να αποφύγουμε τα τετελεσμένα» υποστήριξε ο κ. Β. Βιλιάρδος (Ελλ. Λύση)

Σειρά ενστάσεων εξέφρασε εκ μέρους του ΜέΡΑ25 η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα. «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα,  αλλά και την αμέριστη εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε.

«Κομματικοί τακτικισμοί και αντιπαραθέσεις είναι εκτός πραγματικότητας», απάντησε στην κριτική ο κ. Βεσυρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή