Σουζάνα Θεοδωρίδου: Συνιδρύτρια της Grekaddict*

Σουζάνα Θεοδωρίδου: Συνιδρύτρια της Grekaddict*

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει κοινή σανίδα διάσωσης για όλες τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Τα σχέδια και οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πολυπλοκότητα του κλάδου. Άλλες οι ανάγκες μιας επιχείρησης στη Μύκονο, που η οικονομία του νησιού βασίζεται 100% στον τουρισμό, και άλλες στη Νάξο, όπου η οικονομία στηρίζεται και σε άλλες πηγές. Με την ίδια λογική, διαφορετικά θα πρέπει να είναι τα μέτρα και για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως η Grekaddict.

Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο εγχώριος τουρισμός θα επανέλθει πρώτος. Η ηπειρωτική Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε αυτή την κρίση. Από ψυχολογικής άποψης, πιο εύκολο θα μας είναι να πάμε κάπου με το αμάξι παρά να μπούμε σε αεροπλάνο ή πλοίο. Ωστόσο, πέρα από τη λήψη μέτρων, όπως η μείωση φορολογίας, τα voucher διακοπών κ.ά., το μυστικό για να σωθεί ο τουρισμός είναι η στροφή στην ποιότητα και στην καινοτομία.

Σουζάνα Θεοδωρίδου: Συνιδρύτρια της Grekaddict*-1

Η ηπειρωτική Ελλάδα θα αναδειχθεί από αυτή την κρίση. (Φωτογραφία: Ζαγοροχώρια – Shutterstock)

Η δομή και η λειτουργία των νεοφυών επιχειρήσεων τους επιτρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα στις εξελίξεις. Έτσι, η σκέψη μας επικεντρώθηκε εξαρχής στο να βρούμε νέoυς τρόπους να υποστηρίξουμε οικονομικά τη start-up μας. Καταλήξαμε στην προσφορά υπηρεσιών, όπως το copywriting και το content strategy, τομείς στους οποίους η ομάδα μας έχει αναγνωριστεί πολλές φορές. Εισαγάγαμε επίσης τα experiential employee rewards & team building, για τα οποία μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και μια μεγάλη διάκριση που λάβαμε από έναν από τους σημαντικότερους φορείς υποστήριξης της καινοτομίας στη χώρα μας.

Μετά το τέλος της καραντίνας, οι εταιρείες που σημείωσαν αύξηση πωλήσεων θα θελήσουν να επιβραβεύσουν τους υπαλλήλους τους για την καλή συνεργασία και απόδοσή τους στην κρίση. Από την άλλη, εταιρείες που έμειναν κλειστές ή των οποίων οι εργαζόμενοι δούλευαν από το σπίτι για πολλές εβδομάδες θα χρειαστεί να οργανώσουν δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας, τόσο για να δέσουν ξανά όσο και για να περάσουν λίγο χρόνο μαζί πριν από την επιστροφή στα γραφεία. Τι καλύτερο και στις δύο περιπτώσεις από μια βιωματική δραστηριότητα που συνδυάζει νέες γνώσεις, εικόνες και γεύσεις με τη χαρά και τη δημιουργικότητα; Τέτοιες δραστηριότητες προσφέρει η πλατφόρμα μας σε όλη την Ελλάδα.

* Η πλατφόρμα Grekaddict (grekaddict.com) προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ταξιδιωτικών εμπειριών σε όλη την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή