Δημιουργία Επιτροπής από την Akazoo για τις καταγγελίες χειραγώγησης στοιχείων

Δημιουργία Επιτροπής από την Akazoo για τις καταγγελίες χειραγώγησης στοιχείων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί να απαντήσει στις κατηγορίες που διατύπωσε η επενδυτική εταιρεία QCM σχετικά με τη χειραγώγηση των οικονομικών της στοιχείων, η διοίκηση της Akazoo ανακοίνωσε την Τετάρτη τη δημιουργία Επιτροπής που θα ερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες. Των εργασιών της επιτροπής θα εποπτεύσει η νομική εταιρεία Latham & Watkins LLP η οποία θα λειτουργήσει και ως νομικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Akazoo δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει την ακρίβεια των αναφορών της QCM (Quintessential Capital Management). Σημειώνει μάλιστα ότι στόχος της αναφοράς ήταν να πλήξει τη μετοχή της Akazoo και τους μετόχους της. Ωστόσο «με στόχο να διασφαλιστεί η διαφάνεια και προς άρση κάθε επιφύλαξης, η ειδική επιτροπή θα διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο με τη βοήθεια των συμβούλων της».

Η διοίκηση της Akazoo συστήνει στους μετόχους της να είναι προσεκτικοί με τις πληροφορίες που περιέχει η αναφορά της QCM και τις οποίες τις χαρακτηρίζει ως «γνώμες και εκτιμήσεις». «Η QCM έχει οικονομικό συμφέρον από την πορεία της μετοχής (της Αkazoo)», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι η QCM αποποιείται της ευθύνης των στοιχείων που περιέχονται στην αναφορά της.

Η QCM δεν έχει κρύψει στη αναφορά της, όπως και σε κάθε άλλη αναφορά που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα (Folie Foli, Globo κ.λπ.), ότι έχει ποντάρει στη πτώση της μετοχής της Akazoo. Χθες η μετοχή της τελευταίας στο χρηματιστήριο Nasdaq υποχώρησε κατά 16,59% κλείνοντας στο ιστορικό χαμηλό των 1,66 δολ. ΗΠΑ (1,52 ευρώ). Από την ημέρα της δημοσιοποίησης της αναφοράς της QCM, η τιμή της μετοχή της Akazoo έχει υποχωρήσει περισσότερο από 34%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή