Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών την περίοδο της παγκόσμιας καραντίνας

Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών την περίοδο της παγκόσμιας καραντίνας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δαπάνες για την αγορά video games έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο, στα 10 δισεκ. δολάρια (9,26 δισεκ. ευρώ), εξαιτίας κυρίως της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η SuperData.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των παιχνιδιών κονσόλας αυξήθηκαν στο 1,5 δισεκ. δολάρια, έναντι 883 εκ. δολάρια τον Φεβρουάριο, και αυτά από τα παιχνίδια για τους υπολογιστές σημείωσαν άνοδο 56% στα 567 εκ. δολάρια.

Ο τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών παρουσιάζει παγκοσμίως αύξηση 11% σε διάστημα ενός έτους τον Μάρτιο, πρόσθεσε η SuperData.

Οι κατηγορίες αυτές των βιντεοπαιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου έχει επιβληθεί lockdown προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρεθούν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

«Οι άνθρωποι στρέφονται προς τα βιντεοπαιχνίδια, που τους αποσπούν την προσοχή με ασφάλεια στη διάρκεια της κρίσης covid-19 και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών για να παραμείνουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο, σχολίασε η SuperData.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή