Κατεπείγουσα έρευνα για κακουργήματα στις δύο κλινικές της Αττικής

Κατεπείγουσα έρευνα για κακουργήματα στις δύο κλινικές της Αττικής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν σε δύο ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, σε Γλυφάδα και Περιστέρι αντίστοιχα.

Μετά τη διαταγή για σχετική έρευνα για την κλινική του Περιστερίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, προέβη και σε δεύτερη παρέμβαση, για τη δομή υγείας στη Γλυφάδα, καθώς και εκεί έχουν εντοπιστεί κρούσματα και ελέγχονται τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας κινήθηκε μετά την επιβεβαίωση για την ύπαρξη κρουσμάτων με βάση τη νομοθεσία (άρθρο 285) που προβλέπει βαριές ποινές για τις παραβάσεις της νομοθεσίας και η έρευνα γίνεται από τις εισαγγελικές αρχές για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν ποινές ως και ισόβια σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν διαπιστωθεί μετάδοση της νόσου από την οποία προήλθε θάνατος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην κλινική της Γλυφάδας, με 300 τρόφιμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Σχετικά με κλινική στο Περιστέρι, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. Απομένουν 45 δείγματα να ληφθούν ακόμη και η διαδικασία ιχνηλάτησης βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ σε εξέλιξη.

Ο υφυπουργός τόνισε, ότι η δομή στεγανοποιήθηκε, έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και υπεύθυνος διοικητικός, ενώ προανήγγειλε επί της ουσίας τη διενέργεια έρευνας, τονίζοντας πως  «οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών». Πρέπει, πρόσθεσε να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν». Κάλεσε, τέλος, όλους όσοι εργάζονται σε δομές υγείας να εφαρμόζουν κάθε πρωτόκολλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή