Απαγγελία ελληνικής ποίησης από πρέσβεις ξένων χωρών στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι» (βίντεο)

Απαγγελία ελληνικής ποίησης από πρέσβεις ξένων χωρών στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι» (βίντεο)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» για την καταπολέμηση της πανδημίας στηρίζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτή της στήριξης και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, δημιούργησε ένα βίντεο, το οποίο και ακολούθως αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook.

Tο βίντεο, που φέρει τον τίτλο «Μείνετε στο σπίτι, ταξιδεύοντας μέσα από τη λογοτεχνία», πρωταγωνιστές είναι οι πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα, οι οποίοι απαγγέλλουν αγαπημένα τους αποσπάσματα από την ελληνική ποίηση, είτε στη γλώσσα τους, είτε στα αγγλικά ή απευθείας στα ελληνικά. «Μέσω της οικουμενικότητας και διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Όμηρο έως τις μέρες μας, στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας.

Η συγκεκριμένη κίνηση «μας καλεί όλους να "επισκεφθούμε" ξανά την ελληνική ποίηση, να κάνουμε τον χρόνο μας στο σπίτι πιο δημιουργικό και τελικά να ξεπεράσουμε τα φυσικά εμπόδια μέσω της δύναμης του πνεύματος», αναφέρει στο μήνυμά του ο γγ Δημόσιας Διπλωματίας, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής. «Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, "η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος". Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία», προσθέτει.

Το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αποτελεί το πρώτο μέρος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 18 χωρών. Το δεύτερο μέρος θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή