Η LEXIS Πληροφορική διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις δικτύωσης & συστημάτων UPS

Η LEXIS Πληροφορική διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις δικτύωσης & συστημάτων UPS

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H LEXIS Πληροφορική Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1986 στον τομέα των Συστημάτων Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας (UPS) και των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, προσφέροντας μέσω δικτύου συνεργατών σε ολόκληρη της Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση δικτυακών υποδομών και συστημάτων UPS. Λίγα χρόνια μετά την έναρξή της, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας, δημιούργησε το υποκατάστημά της στη Θεσσαλονίκη.

Το 1998 σύναψε συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης με τον οίκο DrayTek, παγκοσμίως γνωστό και βραβευμένο για την ποιότητα και τεχνολογική αρτιότητα των προϊόντων του και έναν από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών προϊόντων για SOHO και SMB με εξειδίκευση στα VPN (Virtual Private Networks). Οι λύσεις της DrayTek περιλαμβάνουν μια πλήρη γκάμα από routers με ενσωματωμένες δυνατότητες Wireless, 4G connectivity & back-up, VoIP, load-balancing & fail-over και δυνατότητα εύκολης δημιουργίας και διαχείρισης έως 500 VPN μέσα από μια συσκευή. Επιπλέον, διαθέτει μια πλήρη σειρά Switch και Access Point, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Όλα τα μοντέλα είναι διαχειρίσιμα μέσα από τους routers της DrayTek οι οποίοι λειτουργούν ως controllers, ενώ το περίβλημά τους είναι ανθεκτικό σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πρωτοπόρος στην παροχή λύσεων δικτύωσης, η LEXIS εισήγαγε το Cyber Security στην Ελλάδα το 2004, αντιπροσωπεύοντας αρχικά τις εταιρίες Netscreen/Juniper και στη συνέχεια τη Fortinet, παρέχοντας ολοκληρωμένες σειρές με on-premise και cloud λύσεις για την προστασία των επιχειρησιακών και τελικών χρηστών από τις αυξανόμενες δικτυακές απειλές. Στις λύσεις δικτυακής ασφάλειας προστέθηκε πριν λίγα χρόνια και ο κορυφαίος οίκος Hillstone Networks με προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας, αποτελούμενες από iNGFW (intelligent Next-Generation Firewall) για την πλήρη κάλυψη των επιχειρήσεων αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των ISPs. Τα συγκεκριμένα firewall είναι σε θέση να ανιχνεύουν άγνωστο κακόβουλο λογισμικό και να παρακολουθούν μη φυσιολογική συμπεριφορά στο δίκτυο. Με την πλούσια εις βάθος ανάλυση (Rich Forensic Analysis) και τις προληπτικές δυνατότητες περιορισμού, η σειρά T των iNGFW της Hillstone αποτελεί το πλέον πρωτοποριακό τείχος προστασίας επόμενης γενιάς.

Το 2005, η LEXIS εισήλθε στο χώρο των συστημάτων παρακολούθησης με τον κατασκευαστικό οίκο VivoTek, ο οποίος διαθέτει συστήματα ασφαλείας για κρίσιμες εφαρμογές. Στις λύσεις περιλαμβάνονται κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με δυνατότητα περιστροφής και αυξημένου οπτικού ζουμ, πανοραμικές κάμερες και κάμερες πολλαπλών αισθητήρων για κάλυψη μεγάλων χώρων με μικρότερο αριθμό καμερών, ενσωματωμένα Video Analytics με αποστολή alert ανά περίπτωση καθώς και κάμερες με ενσωματωμένο λογισμικό αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (LPR) και 3D People Counting που, πλέον της παρακολούθησης και καταγραφής ενός χώρου,  καταμετρούν τον αριθμό των ατόμων κατά την είσοδο και έξοδο από ένα χώρο. Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία της με την Trend Micro, η VivoTek αποτελεί τη μοναδική εταιρία παγκοσμίως που διαθέτει κάμερες με έμφαση στο Cyber Security και με ενσωματωμένο anti-intrusion software, παρέχοντας προστασία των καμερών από κακόβουλες επιθέσεις και επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας.

Τον τομέα των συστημάτων παρακολούθησης ενίσχυσε φέτος με τις προηγμένες λύσεις του κατασκευαστικού οίκου Kedacom, ο οποίος διαθέτει λύσεις περιπολίας για τοποθέτηση σε οχήματα, συστήματα αναγνώρισης προσώπου και σώματος, θερμικές κάμερες, συστήματα ελέγχου πρόσβασης με δυνατότητα ανίχνευσης της ανθρώπινης θερμοκρασίας και εντοπισμού των εμπύρετων ατόμων, drones ειδικών εφαρμογών και laser κάμερες για εντοπισμό ανθρώπων σε απόσταση έως και 10 χιλιομέτρων.

Από το 2009, η LEXIS στεγάζεται στα ιδιόκτητα γραφεία της έκτασης 1.000 τ.μ. στο Γέρακα, όπου διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου κι επισκευής συστημάτων UPS, με ξεχωριστό τμήμα για την τεχνική υποστήριξη των δικτυακών λύσεων, και κέντρο logistics για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων της. Πραγματοποιεί συνεχείς εκπαιδεύσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της εταιρίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη συνεχή ενημέρωση των συνεργατών της σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Με γνώμονα την παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων λύσεων, η LEXIS αντιπροσωπεύει και υποστηρίζει τα προϊόντα των Οίκων: DRAYTEK, EATON, VIVOTEK, KEDACOM, FORTINET, HILLSTONE, ATCOM, NEWROCK, TAINET, PATTON, ενώ διαθέτει το δικό της brand σε UPS, τα LEXPOWER. Καθημερινά προμηθεύει τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής σε Ελλάδα και Κύπρο με πάνω από 3.500 εγκαταστάσεις σε αεροδρόμια, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστήμια, Φαρμακοβιομηχανίες, Ξενοδοχεία, εταιρίες logistics, κ.α. τις οποίες συντηρεί και υποστηρίζει σε 24ωρη βάση (24×7).

Τομείς δραστηριότητας:

  • Cyber Security
  • AI συστήματα παρακολούθησης & Data Analytics
  • High density συστήματα Wi-Fi
  • Virtual Private Networks
  • Λύσεις VoIP
  • Συστήματα απομακρυσμένης εκπαίδευσης & τηλεδιάσκεψης
  • Συστήματα UPS

Έδρα: Καρπάθου 2-4 & Εθν. Αντιστάσεως, 15344 Γέρακας – Τηλ: 210 6777007 – www.lexis.gr

Υποκατάστημα: Μαυρομιχάλη 32, 54248 – Τηλ: 2310 329350-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή