BREGUET Classique 7137

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μυημένος στα της υψηλής ωρολογοποιίας για να αναγνωρίσει αμέσως την ανωτερότητα κατασκευής και φινιρίσματος αυτού του ρολογιού. Οι δε πιο ψαγμένοι αναγνωρίζουν αμέσως το μοναδικό ύφος του οίκου Breguet. Το Classique 7137 είναι ένα από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα για το 2020 και είναι εμπνευσμένο από ένα ρολόι τσέπης του 1786.

BREGUET Classique 7137-1
Το περίφημο μοντέλο τσέπης Perpetuelle No.5 του 1786 ήταν η πηγή έμπνευσης για το νέο Classique 7137

 

Κυκλοφορεί σε δύο εξίσου πανέμορφες εκδοχές: από λευκό χρυσό με μπλε καντράν και από ροζ χρυσό με ασημί καντράν. Αλλά αυτή είναι μία εντελώς απλουστευμένη περιγραφή τους. Τα εκπληκτικά καντράν είναι φτιαγμένα από χρυσό και χαρακτηρίζονται από νέα guilloché μοτίβα, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την παραδοσιακή τεχνογνωσία και την απαράμιλλη κομψότητα του οίκου Breguet.

BREGUET Classique 7137-2

Κάθε ανάγλυφο μοτίβο διαφοροποιεί καθεμία ένδειξη και παράλληλα αναβαθμίζει την εμφάνιση του ρολογιού. Έχουμε και λέμε. Η βασική πλάκα είναι σε πυραμιδωτό μοτίβο Clou de Paris ενώ δύο «πλεκτά» μοτίβα –panier maillé στην ένδειξη power reserve και σκακιέρας στο υποκαντράν της ημερομηνίας– ολοκληρώνουν το έξοχο φινίρισμα. Επάνω δεξιά, στην ένδειξη φάσεων της Σελήνης, προβάλλει ένα ανάγλυφο φεγγάρι επάνω σε έναν έναστρο ουρανό.

BREGUET Classique 7137-3

Το ρολόι έχει χαρακτηριστικούς skeleton δείκτες Breguet και ντελικάτους λατινικούς στις ενδείξεις των ωρών, στον σατινέ δακτύλιο που καλύπτει την περιφέρεια του καντράν. Δίπλα στο λογότυπο του οίκου εμφανίζεται ο αύξων αριθμός του ρολογιού ενώ ακριβώς από πάνω τους μόλις που διακρίνεται η χαραγμένη κρυφή υπογραφή του οίκου. 

BREGUET Classique 7137-4

H κάσα του Classique 7137 έχει διάμετρο 39 m, πάχος 8,65 mm και έχει χαρακτηριστικό ανάγλυφο προφίλ. Στο εσωτερικό της στεγάζει τον Breguet Calibre 502.3, έναν εξαιρετικά λεπτό αυτόματο μηχανισμό με άψογο φινίρισμα. Ο μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 3 Hz, προσφέρει 45 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Διαθέτει παράκεντρο ανάγλυφο ρότορα από χρυσό καθώς και ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο –γεγονός που του εξασφαλίζει καλύτερη χρονομετρική απόδοση χάρη στις αντι-μαγνητικές ίδιότητες του υλικού αυτού.

BREGUET Classique 7137-5

Το καλαίσθητο σύνολο ολοκληρώνεται από ένα φίνο χειροποίητο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

BREGUET Classique 7137-6

 

Δείτε το ρολόι "ζωντανά" στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656). Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή