Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί στη χώρα μας – Κατέληξε 84χρονος

Κορωνοϊός: Στους 138 οι νεκροί στη χώρα μας – Κατέληξε 84χρονος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 138 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας. Το νέο θύμα είναι ένας 84χρονος από την κλινική Ταξιάρχαι που κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ηλικιωμένος έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό από την ιδιωτική κλινική.

Οπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ορθή χρήση των μασκών από τους πολίτες, καθώς απρόσεκτες συμπεριφορές μπορεί όχι μόνο να μην μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, αλλά και να τον αυξήσουν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν κάποιος χρησιμοποιεί μάσκα προσώπου θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, από τη γέφυρα της μύτης έως και το πιγούνι. Επίσης, θα πρέπει τόσο πριν από την εφαρμογή της μάσκας όσο και αμέσως μετά την αφαίρεσή της να πλένει πολύ καλά τα χέρια του με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό που θα πρέπει να έχει το άτομο μαζί του όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Η αφαίρεση της μάσκας πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, ώστε να μην αγγίζουν τα χέρια την μπροστινή επιφάνειά της, η οποία μολύνεται πολύ εύκολα. Εάν η μάσκα είναι μιας χρήσης, πρέπει να απορρίπτεται με ασφαλή τρόπο (στα απορρίμματα). Εάν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη, τότε θα πρέπει να πλένεται όσο πιο συχνά γίνεται με το σύνηθες απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή