Το Παρίσι δεν της ανήκει

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 17 Μαρτίου, οπότε επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, οι κάτοικοι του Παρισιού μπορούν να κινηθούν στην πόλη μόνο εφόσον έχουν μαζί τους συμπληρωμένη μια «άδεια εξόδου», την οποία μπορούν να εκτυπώσουν από το διαδίκτυο. Σε αυτήν πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του πολίτη, η ημερομηνία γέννησής του, ο τόπος κατοικίας και ο λόγος της μετακίνησης.

Αυτή την άδεια επιδεικνύει στην έφιππη αστυνομικό η κυρία της φωτογραφίας, η οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιον λόγο επικαλέστηκε για τη μετάβασή της στην πλατεία Σαρλ ντε Γκολ, μόλις λίγα βήματα από την Αψίδα του Θριάμβου. Θα θέλαμε όμως να γυρίσει και να μας κλείσει πονηρά το μάτι, να παραδεχτεί τη «σκανταλιά» της, ότι απλώς τη γοήτευσε η ανοιξιάτικη λιακάδα, ότι πεθύμησε να περπατήσει στο άλλοτε πολύβουο κέντρο του Παρισιού, να αφουγκραστεί την καρδιά της πόλης τώρα που όλοι οι ενοχλητικοί ήχοι σίγησαν. Ίσως, δε, μόλις έφυγε η αστυνομικός, να έκανε μια πιρουέτα στο κέντρο της λεωφόρου Ηλυσίων Πεδίων ή να έτρεξε μέχρι να της κοπεί η ανάσα μέχρι τις όχθες του Σηκουάνα. Τι κρίμα να μην υπάρχει άδεια κυκλοφορίας για ανοιξιάτικες σκανταλιές!  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή