Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει σοφρίτο κερκυραϊκό

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει σοφρίτο κερκυραϊκό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: για 2 μερίδες / Προετοιμασία: 10΄ / Χρόνος: 1 ώρα+20΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει σοφρίτο κερκυραϊκό.

* Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι ο σεφ του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος.

Υλικά

  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 240 ml ξίδι λευκό
  • 150 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις φέτες του κρέατος και τις αλευρώνουμε κι από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας κι από τις δύο πλευρές.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Στο ποτήρι μας: Merlot, Αγιωργίτικα, Pinot noir, αλλά και Pinot Gris και Chardonnay.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή