Ο αρχίατρος των ΗΠΑ δείχνει πώς φτιάχνουμε υφασμάτινη μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ δείχνει πώς φτιάχνουμε υφασμάτινη μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα (βίντεο)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βίντεο που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ο αρχίατρος των ΗΠΑ δείχνει στους πολίτες πώς να φτιάξουν μία υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι τους, από παλιά μπλουζάκια η άλλο κομμάτι υφάσματος, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Ο Dr. Jerome Adams – με τον βαθμό του Surgeon General- επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο διπλώνουμε το κομμάτι υφάσματος ενώ χρησιμοποιεί και δύο απλά λαστιχάκια για να φτιάξει τις θηλιές για τα αυτιά.

Σκοπός του βίντεο είναι να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να φορούν «μη ιατρικές, υφασμάτινες μάσκες» για να συμβάλλουν στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης του κορωνοϊού αλλά να μην στερήσουν τις χειρουργικές μάσκες από τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης.

«Η CDC συμβουλεύει επιπροσθέτως τη χρήση απλών υφασμάτινων καλυπτρών προσώπου για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του ιού και να βοηθήσουμε όσους μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και δεν το γνωρίζουν να μη τον μεταδώσουν σε άλλους» αναφέρει, σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η CDC. «Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας» συνεχίζει η CDC.

Οι μάσκες που συνιστώνται δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες n95, όπως εξήγησε ο Dr. Jerome Adams. «Αυτά είναι κρίσιμης σημασίας υλικά που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή